Diskusjon:Nordic Green Left Alliance

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen bør flyttes til norsk navn, uten at jeg er helt sikker på hva som egner seg best. Kanskje Nordiske grønne venstreallianse? Wikijens 8. jun 2009 kl. 18:50 (CEST)

Jeg synes ikke en skal konstruere nye navn for fornorskningens egen skyld. Ettersom dette er en internasjonalt sammensatt gruppe har jeg ingen problemer med å bruke gruppens offisielle navn, altså det eksisterende «Nordic Green Left Alliance», ettersom det er dette som brukes utad. Jeg har ikke kommet over at dette navnet skrives på en annen måte eller på andre språk. Evt. kan det legges inn som forkortelse «NGLA», men jeg synes det er en dårligere løsning. Venstrepartiene kaller seg «Den Venstresosialistiske grønne gruppen» i Nordisk Råd, men det er noe annet. Frodese 8. jun 2009 kl. 21:39 (CEST)
Alle andre wikipediaversjoner har navnet på eget språk. Engelsk er vel ikke så dominerende innen EU som på andre områder, jeg har inntrykk av at alle medlemslandenes språk er likestilte. Denne gruppen består også så vidt jeg kan se kun av nordiske og ingen engelskspråklige land. Wikijens 8. jun 2009 kl. 21:50 (CEST)
Sjekk en gang til, det gjelder ikke alle. Engelsk er et vanlig hjelpespråk også i nordisk sammenheng i hovedsak mellom de skandinaviske språk og islandsk/finsk; noe som er årsaken til at gruppen har valgt et «nøytralt» engelsk navn som sitt offisielle. Men det er jo ingen grunn til å gjøre ting så veldig vanskelig. Spør SV hva det norske navnet er, hvis det finnes. Jeg søkte forøvrig på nettstedet men fant intet. Frodese 9. jun 2009 kl. 20:53 (CEST)
Ok. Nynorsk bruker også engelsk navn. Mulig det da ikke eksisterer noe offisielt norsk navn. Vi har tilsvarende «problem» for flere av de andre EU-partiene/gruppene. Vi får vel vente til Norge blir EU-medlem, så får vi kanskje også norske navn :-) Wikijens 12. jun 2009 kl. 18:58 (CEST)