Nordic Green Left Alliance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nordic Green Left Alliance
Offisielt navnNordic Green Left Alliance (NGLA)
GeneralsekretærMia Haglund
Grunnlagt1. februar 2004
IdeologiDemokratisk sosialisme
Politisk posisjonVenstresiden
Nettstednordicgreenleft.com (en)
Nordisk råd
11 / 123 456 789
(når?)

Nordic Green Left Alliance (NGLA) er en partiallianse av de nordiske sosialistiske venstrepartia. Alliansen ble etablert den 31. januar 2004 på et møte i ReykjavíkIsland. Med i NGLA er islandske Vinstri hreyfingin – grænt framboð (Venstrebevegelsen – de grønne), Vänsterförbundet (Finland), Vänsterpartiet (Sverige), Socialistisk Folkeparti (Danmark), Sosialistisk Venstreparti (Norge), Tjóðveldi (Færøyene) og Inuit Ataqatigiit (Grønland). Formålet med alliansen er å styrke samarbeidet og kontaktene mellom de nordiske venstrepartia, og det internasjonale samarbeidet generelt, både på europeisk og globalt plan.

Partiene baserer det politiske arbeidet sitt på internasjonal solidaritet, sosial rettferd og bedre fordeling av samfunnsgodene, likestilling og solidaritet med de kommende generasjonene gjennom en bærekraftig utvikling.

Samarbeidet har pågått lenge uformelt, og NGLA er en formalisering av dette samarbeidet. I statuttene blir det blant annet understreket at alle de deltakende partien er helt selvstendige, og at samarbeidet bygger på det konføderale prinsippet om enighet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]