Diskusjon:Ni liv (bok)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det er vanskelig å forstå at denne boka skal omtales som roman. Etter min ringe vurdering er det narrativ sakprosa, men jeg skal se på boka på ny. --MHaugen 15. aug 2006 kl. 13:13 (UTC)

Bruker:Orland tagget artikkelen med nøyaktighet. Hvorfor det? Det er ingen tilhørende enhet på diskusjonssiden. Jan@brogger.no 15. aug 2006 kl. 13:26 (UTC)
Spørsmålet om {{nøyaktighet}} gjelder hvorvidt dette er en roman, som nevnt ovenfor. --MHaugen 15. aug 2006 kl. 13:42 (UTC)
Jeg vil si meg enig - kalle dette for en roman virker noe underlig. Sindre Skrede 23. sep 2007 kl. 01:00 (CEST)
Som et apropos til denne diskusjonen så produseres det nå teater med fokus på de som hjalp Baalsruud, det har vært hevdet at David Howarths fremstilling mere egnet for å skape myter enn å dokumentere hva som skjedde. Det er lenge siden jeg har lest boka, men jeg oppfatter den som en roman. [1] [2] [3] --Svart 21. mar 2008 kl. 20:28 (CET)
I artikkelen sakprosa defineres sakprosa bl.a. som «en tekst som adressaten, ut fra sine forventninger, oppfatter som direkte utsagn om virkeligheten. Forventningene skapes bl.a. ut fra den sammenhengen teksten inngår i». Selv om Howarth har overdrevet og dramatisert, så er det rimelig å anta at teksten sendes og mottas som sakprosa, ergo ikke roman. Med faglig hilsen --MHaugen 21. mar 2008 kl. 20:43 (CET)
Hvilke kategorier er aktuelle for kategorisering av bøker og filmer? Har vi noen definisjon på dokumentar? Denne er kategorisert som dokumentar ikke sakprosa. Det er en hel haug med filmer og bøker fra andre verdenskrig som er basert på virkelige hendelser hva vil du kalle dem? Englandsfarerne? --Svart 21. mar 2008 kl. 21:32 (CET)
«Dokumentar» er en sjanger innen sakprosa, dersom vi snakker om bøker. (Se dokumentar mht filmer). Når det gjelder Englandsfarerne vil en raskt gogling gi karateristikker som «halvdokumentariske heltedramaer» og «halvoppdiktet, bygger på selvopplevd stoff» og «I romanen «Englandsfarerne» fra 1945 hentet han stoff fra erfaringene under krigen». Med andre ord: ikke sakprosa/dokumentar. Mvh --MHaugen 22. mar 2008 kl. 19:04 (CET)