Diskusjon:Netthat

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det ser ut til at netthat, nettrakassering, netthets, nettmobbing og digital mobbing brukes som synonymer i artikler for å beskrive det samme eller liknende fenomen, altså ubehagelig oppmerksomhet og personlige kommentarer i upassende, sjikanerende former på nettet.

Likevel gjelder nok "netthat" oftere hatefulle ytringer på et mer overgripende plan, typisk retta mot offentlige personer, representanter og talspersoner for interessegrupper, meningsmotstandere og så videre. Slikt netthat kommer typisk i åpne, mer allmenne og saksorienterte diskusjoner, innlegg og kampanjer på nettet.

"Digital mobbing" synes særlig å gjelde personlig motivert mobbing mot enkeltindivider der både mobberen og offeret kjenner til hverandre privat. Slik mobbing foregår også i elektroniske nettverk, både i direkte meldinger og i sosiale medier og andre kanaler er åpne og synlige for alle. Likevel skjer slik netthets innafor rammene av et mindre miljø eller en gruppe, typisk på en skole, i et nærmiljø eller en omgangsgjeng.

Jeg er litt usikker på hvor skillelinjene mellom begrepene går, hva de vanligvis betyr og hvordan de egentlig brukes. Skal vi flette netthat sammen med digital mobbing? Eller bør oppslagsordene stå hver for seg i egne artikler? Hvordan skal vi eventuelt kommentere dette forholdet? Går skillet mellom offentlig og åpen på den ene sida og privat, personlig og lukket på den andre? Eller gjelder det ene Internett, mens det andre gjelder digital kommunikasjon i breiere forstand?

Vel, dette er ikke viktig. Men nå tankene allerede formulert. --Wolfmann (diskusjon) 24. jul. 2018 kl. 20:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Netthat. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. feb. 2022 kl. 14:12 (CET)[svar]