Diskusjon:Nepal/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Droppet ordet krig.[rediger kilde]

Synes det var litt drøyt å kalle det for krig. Så lenge vi ikke har opplevd vepnede kamper å over 6 mnd Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.213.35.97 (diskusjon · bidrag) 13. jan 2006 kl.11:47 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)

Frå nyhenda i dag: http://www.indianexpress.com/full_story.php?content_id=85811 KATHMANDU, JANUARY 12: In the biggest attack against the government since the withdrawal of unilateral ceasefire by Maoists, over a thousand armed rebels stormed over half a dozen government offices, including an Army barrack and police post in western Nepal. Trur godt vi kan skriva krig, eg. Lalsalaam 13. jan 2006 kl.11:47 (UTC)
Feil at det ikke har vært væpna kamper på 6 mndr.
ENSIDIG våpenvile blei erklært av Prachandra (maoistene) 4 sep 2005. Regjeringa var aldri med og gjennomførte angrep, bl.a. med likvidering av en sentral maoistleder, som av Sjupartialliansen blei kalt provokatoriske. FN kritiserte åsså regjeringa for å ikke være med på våpenvilen.
Maoistene fornya våpenvilen ENSIDIG fra des. til beg av jan 2006, men har OPPHEVA den fra 2 eller 3 jan 2006, såvidt jeg kan se.
Maoistene slo åsså tilbake mot regjeringsangrep i perioden.
Konklusjon: Våpenvilen var IKKE på 6 mndr men på 4. Den var ENSIDIG og ikke total.
Krigen har pågått siden tidlig 1996 og feirer altså 10-årsjubileum i februar, hvis jeg husker rett. Det har vært flere våpehviler før, tilmed 2-sidige. Både i landet og utenlands kalles dette KRIG, sjøl om det er våpenhviler innimellom.
Antall drepte anslås til 12 000. Dette er riktignok færre enn de som drepes i trafikken i USA på 1 måned, trur jeg, sist jeg sjekka det? Men USA er et større land. Dessuten er det svære tall for flyktninger, noe som vel er et mindre problem med trafikken i USA.
Hvis dette ikke er krig, hva er krig da? Hvis krigen slutter hver gang det er en våpenhvile, hva skal vi kalle den etter at våpenhvilen er over da? ("4. nepalesiske krig sida 1996"?)
Vi trenger en egen artikkel om krigen med kronologi osv. Foreløpig har jeg skrivi en del av dette inn i artikkelen om maoistpartiet, som nå inneholder for mye sånn generell historie, bl.a. fordi det mangler ei allmen historie om Nepals nyere historie og anna nødvendig bakgrunnsinnfo. Men når noen (Jeg? andre?) har tid til å lage en god, gjennomarbeida og faktisk korrekt artikkel om denne pågående og langt fra avslutta borgerkrigen er vel et åpent spørsmål?
Med fredelig hilsen Tøgrim 2006-01-13
Hvorvidt det er våpenvile elelr ikke er vel uvesentlig for om det har vært krig. Det ser ut som historikken indikerer at det er en åpen krig i området. Jeg er enig med Tøgrim. — Jeblad 13. jan 2006 kl.12:19 (UTC)
Hvis det er uenighet om begrepsbruken, og den ene siden kaller det krig mens den andre kaller det counter-insurgency, så må vi i følge Wikipedias nøytralitetsregel ta med begge begrepene og forklare at det er uenighet. Vi kan ikke ta stilling til hvem som har rett. --–Duffman 13. jan 2006 kl.12:22 (UTC)
Det der er jo et vanlig problem. En vanlig løsning er jo å bruke «væpna konflikt». Den overlater lite til fantasien men sier samtidig at det ikke er ærklært krig. — Jeblad 13. jan 2006 kl.12:25 (UTC)
Engelsk wikipedia brukar civil war http://en.wikipedia.org/wiki/Nepalese_civil_war Lalsalaam 13. jan 2006 kl.12:33 (UTC)


ingen SERIØS uenighet om at dette er KRIG![rediger kilde]

Enig med Duffmann i at HVIS det er uenighet om man skal kalle det krig, counter-insurgency eller for den saks skyld putekrig, så er det bra om uenigheta står MARKERT i artikkelen.
MEN: Jeg mener at DET ER INGEN UENIGHET OM AT DETTE ER KRIG.
Jeg har fulgt Nepal nøye på internasjonale og nepalesiske nyhetssider i flere år. Kan ikke huske at NOEN kaller dette noe anna enn krig, borgerkrig, folkekrig, opprørskrig, bondekrig, terroristkrig osv? Ikke Regjeringa, ikke partiene, ikke opposisjonen, ikke de svære menneskemengdene som demonstrerer for fred, ikke India, ikke EU, ikke USA, ikke Kina, ikke FN ...?
Så kommer EN anonym person på norsk Wikipedia og lurer på om dette er krig? Signe han eller henne, måtte HEN skrive flere og nuttige ting, velkommen! Men hvis vedkommende skal tas alvorlig her, så må HEN dokumentere hvorfor det plutselig IKKE skal kalles krig! (Saksopplysningene HEN kommer med, er jo ikke en gang riktige! Halvt års fred? ! ikke et halvt år, ikke fred.)
Kjære Duffmann, jeg mener det blir anstaltmakeri å ta hensyn til dette. Hvis en da skriver inn og bestrider at grisen er et pattedyr eller at tibetanere er en nasjon, skal uenigheta da registreres på norsk Wikipedia? Det må være VIRKELIG uenighet blant ANERKJENTE KILDER, ikke en tilfeldig og sikkert utmerka, men annonym innskriver, som definerer om noe er omdiskutert. Til å begynne med, dokumentere at EN seriøs kilde bestrider at dette er krig?
Mitt syn! Med beste hexer til alle, Tøgrim 2006-01-13
Duffman henviser til Wikipedia policy som er bestemmende. Men om engelsk wp kaller det borgerkrig så synes jeg vi kan bruke det. Hvis derimot noen memer dette er uheldig så kan en bruke væpna konflikt. En trenger ikke alltid si hva en mener om en kommer med tørre fakta. Folk tenker selv. — Jeblad 13. jan 2006 kl.12:46 (UTC)
Det falt nok ut en «Jeg tror at Duffman henviser..»Jeblad 13. jan 2006 kl.13:01 (UTC)
Jeg vet ingenting om hva partene i konflikten hevder og mener, jeg vil bare minne om at nøytralitet er en preseptorisk grunnregel i Wikipedia, og hvis det er uenighet om noe så skal det alltid komme tydelig frem i artikkelen. --Duffman 13. jan 2006 kl.12:57 (UTC)
Det eneste som er interessant er imidlertid om det er uenighet mellom partene i konflikten, ikke mellom brukerne på Wikipedia. --Duffman 13. jan 2006 kl.12:59 (UTC)


Takker for avklaringa om Wikipedia-policy fra Duffmann. (Som sagt før, jeg er ny her, og jeg er oggasjonsmann, vant til å følge regla der jeg er med. Er jeg uenig med regla følger jeg dem men foreslår dem evt endra, jeg respekterer dem TIL de er endra. Denne regelen syns jeg dessuten er helt grei.) Som jeg skjønner det da, er det KRIG i Nepal, ettersom alle parter DER bruker det uttrykket. Tøgrim 2006-01-13

Jeg er den anonyme tullingen som startet hele diskusjonen. Jeg kan godta at det står krig, ser det er mange som har langt bedre greie på konflikten en meg. Men slik jeg oppfattet min tur til landet, og samtaler med lokal befolkningen, synes jeg ikke ordet krig var dekkende. Som tidligere nevnt i diskusjonen ville jeg anbefalt "væpna konflikt". Og i caplex sitt nettleksikon står det: "Siden midten av 1990-t. har kommunistiske opprørere ført væpnet kamp mot regjeringen" http://www.caplex.no/Web/ArticleView.aspx?id=9324489 Her er ikke ordet krig heller brukt.

Kjære anonyme ikke-tulling!
Hvis du leser mine innlegg, ser du at jeg har vitterlig kalt deg anonym, men aldri tulling. Derimot har jeg skrivi at du sikkert er en utmerka person, og at jeg håper du skal skrive i Wikipedia.
Du vil åsså se at jeg skreiv at hvis det som skjer i Nepal skal kalles noe anna enn krig, må det BEGRUNNES.
Alle partene, inklusive FN, USA, India, kaller konflikten i Nepal KRIG.
Et par enkle google-søk viser hva som er den vanlige omtalen i verdenspressa
+ 37 400 treff på "war in Nepal"
+ 560 treff på "armed conflict in Nepal"
12 000 treff på US views on "war in Nepal"
461 treff på US views on "armed conflict in Nepal"
Mitt poeng er ikke at du ikke har lov til å både begrunne og endre artikkelen om Nepal. Det har alle lov til her! Mitt poeng er at hvis endringa skal bli STÅENDE, må du begrunne HVORFOR væpna konflikt er bedre/riktigere enn krig.
Nåre gjelder dine erfaringer fra Nepal, så hører jeg gjerne mere om dem! Jeg har desverre aldri vært i landet ...
Det er interessant at du ikke merka stort til krigen. Jeg opplevde det samme da jeg var i Sri Lanka i en måned i 2001. Krigen var i full gang, men jeg merka ikkeno til den, bortsett fra veisperringer ved flyplassen (der det var et digert angrep med masser av døde ikke lenge etter at jeg dro ...) Det var fullt ut mulig å være turist som ikke leste aviser, og ikke ANE at det var en blodig borgerkrig som raste.
Et poeng er nok at vi som har vokst opp i et fredelig land, har overdrevne inntrykk av hva krig ER, sånn til daglig. Tilmed i land der krigshandlingene var fryktelig harde og sivile tap var enorme, som på Østfronten under andre verdenskig (fx i det nåværende Belarus) kunne det gå lange perioder da dagliglivet gikk sin gang, og alt var tilsynelatende fredelig. På overflata. Mellom slaga, i tid og rom.
Håper at det at jeg var uenig i endringa di ikke avskrekker deg fra å rette på andre ting som du mener er feil i Nepal-artikler eller andre Wikipedia-artikler! Eller i å SKRIVE om temaer! Det var ikke min hensikt, faktisk.
Med aller beste ønsker og håp om å se mere til deg her - Tøgrim 2006-01-18
Takker for gode kommentarer. Som sagt, etter dine kommentarer godtar jeg at det står krig. (Selv om nok jeg hadde valgt å skrive vepnet konflikt om jeg var forfatteren.)
Hilsen anonym tulling - som føler seg meget godt mottatt på wikipedia.
Kjære Anonym (ikke-tulling)!
Glad for å høre at du føler deg ok mottatt. Jeg glemte å stille et spørsmål jeg er nysjgjerrig på:
NÅR og HVOR var du i Nepal? Om du har noen observasjoner du syns var interessante, gjerne dem også.
Jeg har ikke skrivi den artikkelen vi har diskutert, men jeg prøver å få skikk på en del anna stoff om landets nyeste historie her. Det er ikke så lett å få grep på, bl.a. fordi reaksjoner fra utlendinger som har reist i landet mangler. Har du noe å føye til her, stort eller lite, sier jeg på forhånd takk! Tøgrim 2006-01-18
Var der i julen, hovedsakelig i hovedstaden Katmandu. Når det gjelder interessante observasjoner hadde har jeg mange ting. Et lite sjokk for meg som lutfattig student fra Norge, var å plutselig være en av landets rikeste. Og bli behandlet der etter, alltid noen som var ute etter pengene mine. Noe som resulterte i at det ikke alltid var så lett å få et ærlig svar. Men jeg lærte meg fort å stille åpne spørsmål og ikke ledende spørsmål.
Det var også relativt mye militært personell der. Både "vanlige" militære og militære spesialtrent til å ta maoistene.
Nå har ikke jeg reist så mye rundt i verden. Men jeg har vert i Israel og de Palestinske områdene. Og her ønske folket hele tiden å snakke politikk og få meg over på sin side, spesielt palestinerne. Mens i Nepal var det ingen som begynte å snakke politikk med meg. De la av og til ut hint, som jeg måtte spørre videre på. Hvorfor det var såpass tilbakeholdne på å snakke om politikk vet jeg ikke. Om det var frykt for hæren, eller at de trodde at jeg ikke hadde interesse i konflikten vet jeg ikke. Men de jeg snakket med var ganske objektive i sine vurderinger, mulig fordi jeg ikke presset dem nok, men ønsket å være litt forsiktig også. Det er tross alt en væpnet konflikt der (eller krig som noen sier ;).
Ellers så var alle jeg møtte, og jeg tror hele Nepal sterkt missfornøyd med kongen. Folket håpet og trodde på en mer demokratisk fremtid for Nepal. Og her kommer nok maoistene til å spille en rolle, spesielt nå som de har alliert seg med de andre politiske partiene. Selv om jeg ikke møtte noen som sa at de støttet maoistene. Men jeg hørte heller ikke noe negativt om dem.
Det ble også nevnt internasjonalt press, som en viktig faktor til demokratiske prosesser. Jeg mener Norge har kuttet noe i bistanden pga den politiske situasjonen, men jeg finner det ikke igjen på UD sine hjemmesider. Det har nemlig lagt om sidene siden sist, mulig jeg husker feil også.
Overraskende var det også å se flere militære kontrollposter en vi har bomringer i Norge. Guiden vår den ene dagen sa, at det var for vår beskyttelse slik at de viste hvor vi var vis det skulle hende noe. (morsomt). Men alt i alt har nok onkel politi i Norge mer kontroll over oss enn militæret i Nepal. Med overvåkingskameraer, fotobokser, bomringer osv.
Morsomt var det også at mange viste om norsk deltagelse i utbygging av vannkraft. Og norsk bistandsarbeid generelt. Selvfølgelig lærer folk som arbeider med turister noen smisketriks som Norge? Oslo, midnattssol, langrenn, osv. Men jeg tror det stakk litt dypere og at faktisk var takknemlige for mye av den hjelpen vi har gitt til Nepal.
- Anonym -
TNX! Spennende! Mener du SIST JUL? Kan du antyde noe om reisa, hvor mye det kosta, hvor lett (vanskelig?) det var å arrangere, osv? Som du skjønner er jeg fryktelig misunnelig på deg og spør fordi jeg har alvorlig lyst til å gjørra et hopp bort dit sjøl! Tøgrim 2006-01-19
Ja, nå for under en mnd siden. Jeg tok bare å bestilte flyreisen for meg og en kamerat, søstera mi som jobber i Kolkata regionen tok seg av resten. Tok et søk på kelkoo og betalte litt over 8000 kr tur retur for en person med Gulf air. Sikkert mulig å få det billigere vis en er ute i litt bedre tid en det vi var. Overnattingen tok vi på Norwegian Guesthouse (hadde startet opp når den norske skolen ble nedlagt) kr 40 pr natt ink frokost. Gjestehuset fikset også en person, som kom med alt av turforslag og ting å gjøre. Visum kan fås på det nepalske konsulatet i Oslo. Men siden jeg ikke bor i Oslo ordnet jeg det på flyplassen i Nepal, noe som kun var en ren formalitet for å loppe vestlige turister for ca $30. Jeg tok også vaksiner til en sum av ca kr 1000. Tror ikke det var så veldig nødvendig men, det er liksom litt for dumt å ikke vaksinere seg. (du slipper nok flere av sprøytene siden du har vært i Sri Lanka også)
Er man på typiske turiststeder (les templer) begynner folk bare å guide deg rundt. Jeg betalte en person under 50 kroner for en tre timers guiding. Og da gliste han godt :-D
Alt er veldig billig i Nepal. Så billig at en bare må kjøpe alt en kommer over. Hvem kan vel si nei til skreddersydd dress kr 700, briller kr 150, jakke kr 140, 85l sekk kr 180 osv... Så turen ble nok litt dyrere en jeg hadde regnet med ;)
For å svare kort på spørsmålene dine. Jeg brukte ca 10000-15000 på ti dager ALT inkludert. Jeg vil si veldig enkelt å arrangere, engelskkunnskapene på turiststeder er mer en gode nok.
Dette gjelder kun Kathmandu. På landsbygdene er forholdene ganske annerledes.
Til slutt to negative ting om Nepal:
1. De vasker aldri doene og har ikke dopapir. (untaket er på fine/vestlig steder)
2. Husene er ikke isolert, ovner er et fremmedord. (ikke noe problem, bare husk varme kleder)
Takk for interesante og nyttige kommentarer! Et par tilleggsspørsmål:
1) Spesielle severdigheter/opplevelser du anbefaler?
2) Temperatur/klima? Jeg skjønner at du frøys inne, var det spess kaldt ute? Regn/snø?
3) Andre spess saker å være oppmerksom på? Kriminalitet el ut over det vanlige i fattige land i den 3. verden?
4) Reisearrangører, hoteller el du vil anbefale (eller advare mot?)
5) Opplevelser med mat og drikke/spisesteder?
Bestehexer en nysgjerrig Tøgrim, 2006-01-21
1) Nå er ikke jeg i nærheten av å være verken buddhist eller hinduist, men du burde reise innom et tempel for å ha sett det. Eller så anbefaler jeg å reise en tur innom en av de tre gamle by kjernene i Kathmandu, selv valgte jeg Patan.
Vanlige turist aktiviteter er det muligheter for som å gå turer, klatring, rafting, elefant safari osv. Vi var så heldige å oppleve det åpne Nepalske mesterskapet i Elefant riding :)
Jeg må anbefale en tur innom turist stedet Thamel, her likte til og med jeg å gå å shoppe.
Jeg har over middels interesse for motorsykler. Og klarte ikke å dy meg når jeg fikk leie en sykkel for 45 kr pr dag. Dette var en meget fin dag, utrolig deilig å kjøre rundt på sykkel. (men vet ikke om jeg hadde tørt å gjøre det en gang til. MCen var ikke forsikret og kjøre kulturen er noe spesiell for en nordmann.)
Personlig liker jeg å bare gå rundt å se på livet når jeg er på et nytt sted.
2) I Kathmandu kommer det aldri snø. Og på dag tid var det godt og varmt 10-20 grader. Om natten sank temperaturene mye. Regntiden er vist fra mai-september, men da var ikke jeg der som sagt.
3) Jeg oppfattet kriminaliteten som svært lav. Var aldri utrygg. UD skriver også at kriminalitet er lav på sine hjemmesider. Hørte at noen fjelklatrere har blitt stoppet av maoistene og blitt krevd for "bompenger". Men tror dette problemet er relativt lite.
4) Jeg vet ikke helt hvilken standard du er ute etter. Men uansett har du råd til å kjøpe den beste standarden :) Som sagt vi brukte Norwegian Guesthouse. Dette var mer en godt nok for meg. Jeg så ikke noen andre steder. Men jeg ville sett etter at doene var reine og hadde dopapir før jeg bestilte rom.
5) Som sagt før, alt er latterlig billig for en som kommer fra Norge. Vi reiste 12 stk på en fin restaurant (finere enn en student reiser på i Norge, selv om det ikke akkurat var bagatell) og betalte under kr 350 for middag og noen deserter totalt. Men vi så aldri inn på kjøkkenet, noe som kanskje var like greit ;)
Førerig må det sies at det er ganske vanlig for vestlige turister å bli litt syke. Så noen tabelletter mot løs og fast mage anbefales. Selv om jeg var frisk hele turen :-D
Bare en liten ting til slutt. Jeg er ny her på wikipedia. Burde en av oss slette flere av innleggene her som har en klar karakter av dine reise ønsker, og min reiseopplevelser? Det er tross alt ikke noe direkte med artikkelen å gjøre? Men jeg svarer gjerne på flere spørsmål.
Anonym -26 jan 2006-
Kjære 'nym! Takk for nyttig info !I diskusjonene står det myre rarere ting enn detta som ikke blir sletta ... Ellers er det jo nyttig bakgrunnsinnfo for meg åsså, når jeg prøver å skrive om Nepal, desverre uten å ha vært der - så jeg trokke vi behøver å bekymre vårsj! Tøgrim 2006-01-27

Navnet på krigen?[rediger kilde]

Hva refereres krigen til som på norsk? «Borgerkrigen i Nepal»? Har tenkt å putte den inn i liste over kriger, nemlig... Harald Hansen 19. jan 2006 kl.07:34 (UTC)

Ja, jeg tror nok det blir best. ~~Mathias-S (Disk./Bidrag) 19. jan 2006 kl.10:54 (UTC)
Som nevnt ovafor bruker engelsk Wikipedia borgerkrigen i Nepal (artikkel om det). Mener det er den beste og mest objektive betegnelsen. Togrim 2006-01-19
Da har jeg lagt den inn som det. Harald Hansen 19. jan 2006 kl.13:04 (UTC)

Føkka opp første avsnitt[rediger kilde]

Jeg skulle bare lenke Gyaendra skikkelig - det funka, men plutselig ser avsnittet ille ut. Jeg er iddjit nåre gjelder formattering og fåkke retta det opp. Kompetente folk kan fixe, ja?

Bestehexer feilens rette far, Tøgrim 2006-0-22

Fiksa. Jon Harald Søby 22. jan 2006 kl.17:26 (UTC)
Tnx! T


Eneveldig monarki?[rediger kilde]

Nepal er vel eit konstitusjonalt monarki eller noko slikt no? Og heiter det framleis Kongedømet Nepal? 80.202.93.131 21. mai 2006 kl.12:28 (UTC)

Vet ikke helt hvem som oppdater seg raskest på slike offisielle navn. Men jeg har ikke hørt om noe nytt navn. Ser at UD også bruker kongeriket nepal http://www.landsider.no/land/nepal
Men landet har vel fått en statsminister nå...
St 21. mai 2006 kl.16:23 (UTC)
Da var statsministeren på plass. St 21. mai 2006 kl.16:28 (UTC)
Endra til konstitusjonelt monarki, ettersom kongen absolutt ikkje er eineveldig lenger. 80.202.93.131 23. mai 2006 kl.13:33 (UTC)
Jeg har omskrivi det om monarki litt forsiktig, ettersom mange institusjoner nå IKKE LENGER heter "den kongelige" - den kongelige nepalesiske arme er fx omdøpt til Nepals Arme. Kongen har også i mai-juni mista så mye makt at han aldri har hatt mindre makt etter februar 1951. Mye tyder på at Nepal i løpet av 1 til 2 år er en republikk. Tronogrim 9. jul 2006 kl.23:39 (UTC)

Full omskriving av Nepal-artikkelen[rediger kilde]

Jeg har starta ei full omskriving - særlig fordi Nepal er tema for Operasjon Dagsverk i 2006, og det betyr at store mengder skoleelever kan begynne å slå den opp om halvannen måneds tid. Innen den tida bør den helst være grundig forbedra, bl.a. av hensyn til norsk wikipedias rykte.

Dette kommer til å ta ei stund, og vil IKKE se så veldig pent ut hele tida. Om noen vil HJELPE TIL, og spess om noen vil putte inn BILDER - VELDIG BRA! Tronogrim 9. jul 2006 kl.23:42 (UTC)

Navn og riksvåpen endra[rediger kilde]

Både landets navn og riksvåpen er nå ENDRA - det som står på Nepal-sida er forelda. Jeg har ikke gjort noe med det ennå - redd for å tukle det til. Hvis noen andre har lyst, værsgo!

bestehexer Togrim 30. des 2006 kl. 22:56 (CET)

Nepal heter ikke lenger KONGERIKET Nepal, men bare NEPAL. Jeg har endra det på norsk, engelsk og nepali(!) Togrim 27. feb 2007 kl. 00:20 (CET)

Hjelp med riksvåpenet til Nepal?[rediger kilde]

Kan noen hjelpe til med å fixe riksvåpenet til Nepal? Lenka funker ikke på den norske sida!

Det er endra, og det nye våpenet står på den engelske Nepal-sida en:Nepal og er dessuten her: [1]

Jeg er for dom tel å få tel sånt!

bestehexer Togrim 27. feb 2007 kl. 00:33 (CET)

Riksvåpenet for Nepal som blei lagt inn av en hyggelig person er desverre FEIL. Det er det kongelige riksvåpenet, SOM BLEI AVSKAFFA I 2006!
Det RIKTIGE riksvåpenet er her:

[2]

Jeg ber igjen om noen som ikke er så teit som meg kan fikse detta?
bestehexer Tronogrim 8. apr 2007 kl. 00:36 (CEST)

Joda, Nepal HAR riksvåpen![rediger kilde]

Akkurat nå står det på Nepal-sida at "Nepal har ikke riksvåpen"

Men det stemmer ikke. Nepal HAR et NYTT riksvåpen, innført i 2006, og det står HER:

en:nepal Nepals NYE riksvåpen

Visste jeg åssen jeg skulle sette det inn, gjorde jeg det. Men jeg er så stor teknisk iddjit at jeg ikke fixere! bestehexerTronogrim 12. apr 2007 kl. 04:45 (CEST)

Land med størst høydeforskjell[rediger kilde]

Mount Everest ligger også i Kina (grensen går over toppen), slik at Kina er landet med størst høydeforskjell. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fettern1 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Nepal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. jul. 2017 kl. 17:58 (CEST)