Diskusjon:Multippel sklerose

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Under Behandling skriver du bl.a. Det er viktig å unngå overdreven fysisk aktivitet og varme, Jeg vil nevne at varme kan gi ulike effekter I mitt tilfelle har opphold i varmt klima utelukkende hatt en positiv effekt. Når jeg kom tilnbake til Norge og kjøligere klima ble jeg innen kort tid sterkt forverret Derfor bør det nevnes at varme også kan ha en positiv og styrkende effekt.

Behandling: Forsøk har vist at bruk av cannabis, enten gjennom innhalert røyk eller som tilsetting i mat, har dempet både smerter og symptomer. Denne behandlingen er heller kontroversiell, mht. at cannabis er en et ulovlig susbstans i de fleste land.

Ovenstående er hentet ut fra artikkelteksten, i påvente av mer utfyllende informasjon om behandling, samt dokumentasjon for påstanden overfor. --Lipothymia 4. jun 2006 kl.09:29 (UTC)


Aspartam[rediger kilde]

Angåande påstandene om Aspartam: Russell Blaylock er aktiv innen miljøet som forklarer sykdommer flest utfra feil kosthold, typisk "industrialisert" mat, er aktiv i firma som selger kosttilskudd og har skrive bok om kosthold for kreftpasienter. Påstanden om asparam høyrest ut som ein påstand som kjem frå dette miljøet og berre derifrå. "Selv om det ikke finnes ensartet forskning god nok" er ein typisk kvakksalverfrase for å sno seg unna at ingen har funne noko bevis enno. Pasientanes eigne rapporter skal ein i utgangspunktet ikkje kimse av, men det har vist seg i månge andre samanhengar at det å finne årsak og virkning utfrå kva få enkeltpersonar sjølv trur dei opplever, ikkje fungerar. Bevegelsesmengde 1. mai 2009 kl. 22:23 (CEST)[svar]

Jeg tok ut setningen du refererte til, for jeg så meg enig at det ble feil for et leksikon. Det som er viktig er at det er offentlig tilgjengelig kunnskap om at mange mennesker som har fått diagnosen MS, uten å endre andre vaner enn å kutte ut aspartam, har blitt bedre eller helt friske.Booklet 2. mai 2009 kl. 21:28 (CEST)[svar]
Då byrjer det å likne på noko :-) Eg legger til eit forbehold sidan artikkelen aspartam nevner at det kan vere skadelig for visse personar i visse mengder (Følings sjukdom og overdreven bruk hos kvinner) Så sletta eg doktorens kommentar om blod/hjerne barrieren. Det kan vere relevant å nevne det i aspartam-artikkelen, men i denne artikkelen her må vi trimme det ned til det som direkte angår MS. Bevegelsesmengde 3. mai 2009 kl. 16:12 (CEST)[svar]
Redigeringen din ser fin ut :) Jeg nevnte Dr Blaylock for at interesserte skulle ha noe å lese videre om, så da er det ikke viktig at kommentaren hans står i artikkelen. Jeg er enig i at den passer bedre i artikkelen om Aspartam.Booklet 3. mai 2009 kl. 22:06 (CEST)[svar]
Aspartam har ingenting med multippel sklerose å gjøre, og jeg har derfor fjernet den seksjonen fra denne artikkelen. Kilden som sto oppført (den amdre av de to lenkene viste til en video som ikke var der) viste til en dame som spiste enorme mengder aspartam ( => aspartam-forgiftning) og fikk symptomer som følge av det. Anekdoter som dette er sikkert fint å nevne for ukritiske lyttere i syklubben, men har ingenting å gjøre i et seriøst leksikon. Det som ødelegger den norske wikipedia og gjør at denne ligger så langt etter den engelskspråklige, er bl.a. tvilsom kildebruk som dette. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.157.255.250 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Multippel sklerose. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. jul. 2017 kl. 13:29 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Multippel sklerose. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. jul. 2017 kl. 14:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Multippel sklerose. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 05:43 (CEST)[svar]