Diskusjon:Muay thai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

... kanskje bedre kjent i Norge som "thaiboksing", ...[rediger kilde]

Forslag til redigering:

(Min favoritt:) "Muay Thai (thai มวยไทย,"kamp" + "thailandsk"), kanskje bedre kjent i Norge som "thaiboksing", .. Begrunnelse: "muay" i en thailandsk ordbok, betyr "kamp" eller noe sånt. (Jeg har ikke tilgang på thailandsk ordbok, de nærmeste dagene.)


Kanskje, redigerings-forslaget passer bra, i avsnitt: "Muay Thais historie i Norge"

Alternativ til nevnte det redigerings-forslaget:

"Muay Thai (thai มวยไทย,), kanskje bedre kjent i Norge som "thaiboksing", ...

Begrunnelse : Uttrykket "thaiboksing" har nok vært mest kjent i Norge, inntil nylig. <br.> Denne artikkel, er for et generelt publikum, ikke spesielt de som "allerede har litt peiling".

eller

"Muay Thai (thai มวยไทย,"boksing" + "thailandsk"), kanskje bedre kjent i Norge som "thaiboksing", ..

eller

"Muay Thai (thai มวยไทย,thaiboksing), kanskje bedre kjent i Norge som "thaiboksing", ...

Forøvrig, denne norske artikkels tittel, er "muay thai". Det virker litt snodig å oversette tittelen til thailandsk, for så å oversette tittelen tilbake til norsk, slik det er gjort hittil.

Erik j n 26. okt 2008 kl. 12:58 (CET)

Tittel på artikkel bør redigeres.[rediger kilde]

Jeg tviler på at norsk språkråd godkjenner (eller kommer til å godkjenne) "muay Thai" eller "Muay Thai", som skrivemåte.

Redigers-forslag:

"muay-thai"

Begrunnelse:

  • "Muay Thai" er en engelsk skrive måte.
  • To ord, i stedet for ett (på engelsk)
  • Stor forbokstav på nasjonalitet, på engelsk.


eller

"Thai-boksing" (eller "thaiboksing", slik det heter på svensk wikipedia).

(Dette begrepet skjønner min far, min mor, m.fl. <br.> Ofte når jeg referer til "Muay-thai", så sier folk, "Hæh ?"


Forøvrig, så har jeg ikke et problem, med nåværende tittel på artikkel, såfremt et av redigerings-forslagene, benyttes i resten av artikkel.

Erik j n 26. okt 2008 kl. 13:22 (CET)

Jeg har lagt inn omdirigeringer, som gjør at hvis man søker på thaiboksing, thai-boksing og thai boksing, så vil man uansett komme til denne artikkelen. Det er ikke noe problem. ;-) V85 31. okt 2008 kl. 13:05 (CET)

«Muay Thai» i MMA.[rediger kilde]

Artikkel "Muay Thai show is product of success in UFC." sto i avisa Bangkok Post (16.august,2007)(i spalten "PunchLines", skrevet av Julian Turner.) (Jeg har googlet "julian turner" + "UFC". Tilsynelatende, så er han ikke uvitende.)

"«Muay Thai» "show" er et resultat av suksess i UFC." Dette er en fri oversettelse av artikkelens tittel.

Utdrag fra artikkel: "As a result, Muay Thai is now a core skill used by the vast majority of competitors in almost every UFC contest, along with a combination of boxing,wrestling and jiu-jitsu."


Jeg skal prøve å oversette til norsk, etterhvert. ( Dette ER fortsatt norsk wikipedia. Og vi bør ikke anta, at alle behersker engelsk.)

Avsnittet "«Muay Thai» i MMA" , trenger flere referanser <br.>

Vennligst merke HVER av setningene, med "trenger referanse"-tag.<br.> Førstnevnte referanse, er neppe den "definitive referanse" (hvis noe slikt finnes).<br.> Mange (eller alle) setninger i dette avsnittet, er vel diskutable, i mer eller mindre grad.<br.> Det ideelle, hadde kanskje vært et "trenger flere referanser"-tag.

Forøvrig, avsnitt-tittelen bør IKKE ref-tagges. Begrunnelse: Ganske sikkert kommer det flere setninger. Og en eller flere av disse kommer muligens ikke til å være diskutable. Det er fint for potensielle-bidragsytere å vite hvilke setninger som er diskutable, og hvilke som er akseptable (mer eller mindre).

"Arbeide pågår fortsatt", mht avsnittet "«Muay Thai» i MMA"

Erik j n 26. okt 2008 kl. 13:41 (CET)


Dette blir svar på alle tre avsnittene i ett: Du kan redigere, flytte, og gjøre andre ting du ønsker å gjøre med artikkelen, og du trenger ikke gjennomgå alt på diskusjonssiden først, dersom det ikke er kontroversielt. Dersom du gjør dette, vil det generelt sett være sjanse for at du ikke vil få svar. Så derfor: Gjør gjerne endringene du foreslår, dersom du mener endringene gjør artikkelen bedre (du kjenner nok området bedre enn meg), jeg kommer til å følge med på artikkelen fra min overvåkningsliste. Finn gjerne referanser også. Mvh. Mewasul (d) 26. okt 2008 kl. 16:25 (CET)


Det du sier, er riktig. Og en kan tilføye at:
  • det finnes tilfeller hvor det kan være hensiktsmessig, at begrunnelser for endringer blir nevnt på diskusjons-side. Spesielt, så kan det være nyttig, når en artikkel er ny.

Forøvrig, takk til brukeren som har opprettet artikkel (Ikke minst, for at artikkel er påbegynt.) Erik j n 27. okt 2008 kl. 13:52 (CET)

Info som savnes i artikkel[rediger kilde]

  • Tilsvarende sport i Mekong -regionen (Laos m.fl.) bør vel nevnes. Og "kinesisk boksing", muligens. ( Som antydet, i første versjon av denne artikkel. ) Erik j n 27. okt 2008 kl. 14:22 (CET)
  • Lenke til liste over nasjoner som har landslag i thai-boksing. (Liste bør inkludere (Hviterussland, Thailand, USA m.fl.))
Som sagt over, bare tilføy, dersom du vet mer. Jeg opprettet artikkelen fordi jeg jobbet med Thailand, og kan ikke mye om emnet. Mvh. Mewasul (d) 27. okt 2008 kl. 15:28 (CET)
Nei, man skal passe seg litt for å legge til for mye informasjon om andre ting i artikkelen. Tilsvarende sporter synes jeg ikke bør dekkes utover setninger som «Idretten kan minne om X» pluss litt til, og så kan man lage en egen artikkel om f.eks. kinesisk boksing.
Det jeg savner litt i artikkelen, er kilder. F.eks. er det skrevet at det er 60 000 utøvere. Er dette i Thailand, eller på verdensbasis, og hva er kilden? Jeg synes også at uttsagnet om at det bedrives muay thai i Oslo på majorstua og Grønland gir skjev dekning. Jeg vet ikke, men jeg har på følelsen av at det gjerne drives med muay thai andre steder òg, og da bør dette nevnes i artikkelen. Hvis det finnes en norsk M-T organisasjon, hadde det kanskje vært greit å lenke til denne?
Ellers gjøres det en god jobb med denne artikkelen, Erik! V85 30. okt 2008 kl. 23:51 (CET)
Mulig nyttige lenker mht. muay thai i Norge: [1], [2], [3], [4], [5], [6]. En ufullstendig liste (type Liste over steder med thaiboksing i Norge) hadde vært fint å ha med. Kanskje [7] og [8] kan være nyttige også? Mvh. Mewasul (d) 31. okt 2008 kl. 04:57 (CET)

Vedr. en:Buakaw Por. Pramuk[rediger kilde]

Hvordan bør denne wikipediaen håndtere navnene til thaiboksere? Jeg ser ikke at vi skal være klakkører for hvordan thailandske boksearrangører og engelsk wikipedia refererer til thaiboksere. Jeg ser ikke helt hvorfor en artikkel om Sombat Banchamek bør hete noe annet enn det. Samtidig så er det greit med omdirigering, samt tekst i artikkel med hensyn til Buakaw Por. Pramuk («Pramuk» betyr her, at Pramuk er manageren til Buakaw(Sombat Banchamek). Alternativt kan man kanskje kalle artikkelen «Buakaw(thaibokser)». Zanzibar bulsara 29. aug 2009 kl. 20:13 (CEST)

Omtale av klubber i denne artikkelen.[rediger kilde]

De norske klubbene som nevnes i artikkelen, har ingen thaiboksere med egen artikkel. Og de nevnte klubbene har heller ingen Norgesmestere. Derfor fjernes «katalog-oppføringene».

Men jeg synes det er greit at hvis det finnes flere klubber i samme by, så holder det å nevne hvilken bydel de finnes i.

Uansett vil vel de «viktigste» klubbene gjøre seg bemerket i artikler om individuelle utøvere og mesterskap.

P.S. Artikkelen mangler info om hvor mange klubber som hadde utøvere i mesterskapet. (Årets 4 mestere kom utelukkende fra 2 Oslo-klubber, i følge referansen i artikkelen. Og det ville kanskje være litt rart om det viste seg at det bare var Oslo-klubber som konkurrerte – noe jeg ikke vet om er tilfelle.) --Hedmarkens spelemenn 24. okt 2010 kl. 17:06 (CEST)