Diskusjon:Mount Rushmore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Om navnsetting[rediger kilde]

Jeg har ikke hørt navnet «Rushmorefjellet» bli brukt andre steder enn her. Hvis jeg ikke møter saklige innvendinger, kommer jeg til å flytte artikkelen når det har gått en rimelig tid, til «Mount Rushmore». Jeg har selv vært der, og har aldri hørt eller brukt noen annen navneform. Forøvrig jevnfør Mount Everest. (Skulle det vært Everestfjellet?) Grrahnbahr 31. okt 2007 kl. 01:13 (CET)

Et Google-søk gir en del treff på «Rushmorefjellet»; ikke bare fra Wikipedia. Doktrinen har vært å bruke norske navn der de finnes og der det er naturlig, selv om engelsk gradvis tar over både her og der. Ikke alle forstår ordet «Mount». Det er leit at Mount Everest ikke har noe norsk navn da det ikke ligger i noe engelsktalende område, men her har vi åpenbart ikke noe alternativ. jakro64 31. okt 2007 kl. 13:08 (CET)
Ønsker å ta opp diskusjonen rundt navnsetting. Fjellene er best kjent som Mount Rushmore, også i Norge. "Doktrinen" har vært å plassere artiklene under de navn de er mest kjent som. Eiffeltårnet er best kjent under det norske navnet, Mount Everest under det engelske. Søk på google viser 97 treff på Rushmorefjellet site:.no, mens over 6000 for tilsvarende for Mount Rushmore. SNL har ikke egen artikkel om Mount Rushmore, men bruker Mount Rushmore i artikkelen om anlegget som ligger der. Jeg lar diskusjonen ligge en uke før artikkelen evt flyttes. Grrahnbahr (diskusjon) 3. mar 2012 kl. 11:39 (CET)