Diskusjon:Moder Teresa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sidan är låst för redigeringar. Bilden på moder Teresa har raderats från WikiCommons (fair use från en:Image:Mother-teresa-03.jpg. Thuresson 31. jan 2006 kl.21:38 (UTC)

Byttet til bildet av mottakelsen av prisen fra Reagan. Kjipt bilde men men.. — Jeblad 31. jan 2006 kl.23:06 (UTC)

Mor Teresa[rediger kilde]

Har sjekket andre språk. de mest vanlige for oss. Alle bruke bare Mor Teresa, har ikke «av Calcutta» i navnet. Det virker noe ukjent. Bør flyttes til Mor Teresa F.bendik 20. okt 2006 kl. 17:23 (UTC)

Mor Teresa er en form som bør unngås, fordi den er gal. Det er noe norsk presse har innført fordi de ikke kjenner terminologien. Det norske ordet for en ordensforstanderinne er moder, ikke mor. Når det gjelder biten «av Calcutta» ser jeg at en de språkene som bruker den først og fremst er de som har betydelige andeler av katolikker. For meg er ikke moder Teresa entydig, selv om jeg jo vil gjette på moder Teresa av Calcutta først; det er også noen andre helgener som går under samme navn, men jeg tror godt vi kan flytte den her. Cnyborg 20. okt 2006 kl. 17:29 (UTC)

fjerning av påstander[rediger kilde]

Jeg fjernet

Disse er svært subjektive, og særlig britenes arbeid viser stor mangel på kildekritikk [trenger referanse]. Kritikken mot henne har derfor ikke fått særlig stort omfang utenfor kretser som også av andre grunner er kritiske mot Den katolske kirke eller mot misjonærer generelt.[trenger referanse]

Da dette for meg fremsto som lite nøytrale (og refererte) påstander. Johanroed 14. jun 2009 kl. 23:44 (CEST)

Usaklig kritikk[rediger kilde]

Jeg synes noe av de kritiske påstandene er usaklig og med fordel kan fjernes. Særlig kritikken mot å besøke Enver Hoxhas grav. Dersom hun ikke uttalte seg positivt om Hoxhas styre, er det ikke grunnlag for å skrive at noen tolker dette som støtte til hans styre. Dersom slike ting skal stå i artikkelen, bør det også nevnes flere positive påstander om Teresa. Urbanus Secundus (diskusjon) 28. okt 2012 kl. 10:31 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Moder Teresa. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 03:38 (CEST)