Diskusjon:Milorgs bedriftsorganisasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Næringslivstilknytning[rediger kilde]

Organisasjonen bærer navn av å være bedriftsrelatert, jmf også innledende setning «hemmelig bedriftsvern for industrien». Det vil være relevant å finne for noen som leter i kategorien næringsliv i Norge. Jeg kategoriserer derfor artikkelen slik at man kan finne den der. Keanu 30. okt 2010 kl. 20:03 (CEST)

Det synes jeg er helt unaturlig. Etter min forståelse av næringsliv er det bransjer med ulike selskaper som produserer noe som gir inntekt til å leve av. Milorgs bedriftsorganisasjon var en hemmelig organisasjon for sabotasje under 2. verdenskrig. I kategorien «Norsk næringsliv», som du har lagt den i, er artikkelen etter min mening helt irrelevant, noe som gjorde at jeg tilbakestilte din kategorisering tidligere. Dette var 3-500 medlemmer spredt over hele landet. Organisasjonen var ikke noe selskap og heller ingen bransje, altså ikke «næringsliv i Norge» i det hele tatt, en kategori vi forøvrig ikke har.
Om du leser artikkelen, ser du at organisasjonen var med da DF Hydro ble senket i Tinnsjøen og at det var planer for beskyttelse av noen bedrifter i Sandefjord. Det skal etter min mening mye godvilje til for å tolke dette inn i begrepet «Norsk næringsliv». Jeg vil derfor be deg tilbakestille deg selv, jeg kommer ikke til å gjøre det, jeg ønsker ikke å havne i redigeringskrig om emnet. Om ikke du gjør det, håper jeg at andre som leser artikkelen, fjerner den kategoriseringen. Mvh Harald Haugland 30. okt 2010 kl. 21:19 (CEST)
For den som leter etter materiale om norsk næringsliv fra et historisk perspektiv vil da denne artikkelen være midt i blinken. Artikkelen viser at norsk industri under annen verdenskrig ikke bare handlet om å lage tungtvann og bygge flyplasser for tyskerne. Keanu 30. okt 2010 kl. 21:23 (CEST)
Det blir helt feil å kategorisere dette under historisk næringsliv. Organisasjonen var ikke innrettet mot produksjon i hele tatt, det var en militær organisasjon underlagt Milorg. Vi kategoriserer hovedsaklig utfra primær funksjon, her tror jeg «næringsliv» blir såvidt fjernt at det ikke hører hjemme. Det blir som å kategorisere kamphandlinger i Gausdal under invasjonen som landbruk fordi det var en landbruksbygd. — Jeblad 30. okt 2010 kl. 21:50 (CEST)
Det var en meget rar sammenligning. Vi snakker her om en organisasjon som sprang ut fra og var tilknyttet næringsvirksomhet, eller mer spesifikt - industri, at det til og med bærer navn av nettopp dette. I første setning er det definert som bedriftsvern. Hvis ikke bedriftsvern er relatert til bedrifter/næringsliv, hva er da dét? Artikkelen har relevans for hva som skjedde i industrien i Norge under annen verdenskrig. Keanu 30. okt 2010 kl. 21:57 (CEST)
For å sammenligne, hvaslags andre artikler som er kategorisert som "historisk næringsliv i Norge" - Ragnar Pedersen (etnolog), flere tettsteder, Isdam (en type innsjø), «Anna af Sand» (et skip), Svarta Bjørn (en anleggskokke). Som disse er et bedriftsvern, om enn militært eller paramilitært, absolutt del av næringslivets historie i Norge. Keanu 30. okt 2010 kl. 22:04 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Milorgs bedriftsorganisasjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. apr. 2019 kl. 15:46 (CEST)[svar]