Diskusjon:Milorg/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg har kommentert ut seksjonen om sønsteby[rediger kilde]

... såvitt jeg vet hadde han kontakt med milorgs ledelse, men var ikke blant grunnleggerene. Profoss 14. apr 2005 kl.11:53 (UTC)

Ardenneroffensiven?[rediger kilde]

Når det gjelder det med at Ardenneroffensiven var direkte årsak til at politikken med hensyn til hjemmestyrkenes aktiviteter snudde så er det hentet fra Hauges bok «Rapport om mitt arbeid under okkupasjonen» s. 187. Problemet er at Hauge skriver at han fikk nye direktiver den 5. desember, mens Ardenneroffensiven startet den 16. desember. Den kom som en stor overraskelse på de allierte så den kan vel neppe være den direkte årsaken, men det er vel ikke usannsynlig at de allierte så at krigen ville dra ut etter f.eks. nederlaget i "Operasjon Market Garden" og at de hadde nok med de tyske troppene som allerede var på kontinentet. - Svart - 31. okt 2006 kl. 16:37 (UTC)

Etter at jeg skrev dette og avsnittet i artikkelen har jeg hatt temaet i bakhodet ved konsumering av diverse bøker og dokumentarfilmer. Det er klart at de allierte innså at den tyske motstanden på kontinentet var hardere enn beregnet. "Operasjon Market Garden" var et svar på denne utfordringen som mislyktes. De allierte ønsket derfor å holde størst mulig styrker i Norge. Avsnittet bør skrives om. --Svart 31. jan 2008 kl. 13:49 (CET)

Høsten 1944 går Milorg over til å bli Hjemmestyrkene. Muligens bør disse artiklene flettes sammen. — Jeblad 11. sep 2007 kl. 01:02 (CEST)

Milorg ble vel "underlagt" hjemmestyrkene, som er noe helt annet «Hjemmestyrkene den offisielle betegnelsen på avdelinger underlagt regjeringens kommando, hvor også Milorg inngår..» KEN 24. jan 2010 kl. 14:01 (CET)

Milorg-distriktene[rediger kilde]

Det finnes informasjon om gruppene underlagt distriktene på ulike lokalbibliotek rundt omkring i landet. Her nevnes kun distriktene og i hvilke kommuner de var aktive. På sikt, tror jeg det hadde vært bedre å følge organisasjonen fremfor kommunegrensene. Milorg-lag 120/13311, for eksempel, aksjonerte i Asker, Bærum og Oslo, og det er bare ett av lagene i D-13. DoktorZ 23. mai 2009 kl. 14:02 (CEST)[svar]

Milorg og folkeretten.[rediger kilde]

Norske styrker la ned våpnene 9. juni 1940, m.a.o de kapitulerte. Krigen mot Tyskland var dermed over for Norge, og Norge var under tysk okkupasjon. Ovenstående er såvidt det forstås folkerettslig korrekt. Hvordan kan så regjeringen i London da etterpå komme å erklære at, nei, vi kapitulerer ikke likevel, vi oppretter nye styrker som kan kjmpe videre. Folkerettslig er vel dette tvilsomt? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Arvidkg (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Milorg og Hjemmefrontens ledelese[rediger kilde]

Det ser ut til å være litt uklar definisjon av ledelsen av Milorg og Hjemmefrontens ledelse før 1944, i avsnittet Rådet. mvh--Pmt (diskusjon) 12. jul. 2014 kl. 05:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Milorg. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2017 kl. 07:18 (CEST)[svar]