Diskusjon:Mellotron

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bør denne samredigeres med: Båndspillerklaviatur? Båndspillerklaviatur er mitt forslag til oversettelse av tape replay keyboard. Mellotron er jo mer kjent, men det er strengt tatt et varemerke, og ikke en instrumentbetegnelse. Mahlum 18. apr 2006 kl.08:20 (UTC)

Wikipedia har artikler både om varemerker og generelle løsninger. Jeg foreslår at de blir liggende i to artikler, men at Mellotron ryddes og linkes til båndspillerklaviatur. Eventuell generell info kan flyttes fra Mellotron til Båndspillerklaviatur. - Soulkeeper 18. apr 2006 kl.08:49 (UTC)
Noen med musikkbakgrunn burde kanskje uttale seg om hvorvidt det finnes et norsk ord for tape replay keyboard. Mahlum 18. apr 2006 kl.21:01 (UTC)

Liste over kreti og pleti som bruker mellotron[rediger kilde]

I artikkelen Mellotron fjernet jeg en liste over vilkårlige band som bruker mellotron. Denne lista var like irrelevant i denne artikkelen, som en liste over alle som bruker gitar ville være i artikkelen Gitar. Det kan være på sin plass å nevne hvem som først tok instrumentet i bruk, og hvem som eventuelt populariserte instrumentet, men å liste opp band bare for å bruke et instrument hører ikke hjemme i en leksikonartikkel. Da er det riktigere å lenke andre veien, altså å lenke til artikkelen Mellotron i artiklene om de enkelte bandene. - Soulkeeper 22. nov 2009 kl. 17:46 (CET)