Diskusjon:Maskintelegraf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Spørsmål om maskintelegraf[rediger kilde]

Spørsmål til en fagmann Kan ta en faglig kontroll av denne? Mvh F.bendik (diskusjon) 7. apr. 2017 kl. 21:30 (CEST)

Til F.bendik: Jeg har lest korrektur og rettet noen mindre saker. Følgende setning er jeg imidlertid usikker på:
«Klar betyr at maskinistene skal gjøre maskinene klare for avgang, og Klar betyr at man ikke skal anvende maskinene på såpass lang tid at de kan slåes helt av, for eksempel da man lagt til ved kai eller ankret opp.»
Her står det at kommandoen klar betyr to ulike saker, og det undres jeg over. Jeg skal prøve å sjekke det videre, men om jeg ikke finner ut før så skal jeg ta det med maskinsjefen neste gang jeg skal på vakt, han er 60+ og har en viss erfaring med maskintelegrafer. Jeg har også seilt på båter med det, men såpass lenge siden at jeg ikke husker akkurat dette punktet. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 7. apr. 2017 kl. 21:47 (CEST)
På den tyske Wiki er det et bilde av Makintelegafen,og der står det «Machine Achtung», det må vel bety. Vær obs, det kommer ny ordre. F.bendik (diskusjon) 7. apr. 2017 kl. 23:02 (CEST)
Til F.bendik: Som bildene på Wikipedia Commons viser så er det ulike versjoner av maskintelegrafer. Jeg skal se videre på det og prøve å finne en passende formulering. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 7. apr. 2017 kl. 23:49 (CEST)