Diskusjon:Mars (planet)/arkiv-1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tar det opp her da jeg ikke ønsker å starte noen redigeringskrig. Mulig jeg fjernet for mye i min redigering tidligere i kveld, men jeg mener det er unødvendig ramse opp detaljene man likevel finner i infoboksen. Man bør i allefall få skrevet det som en tekst og ikke oppramsing med linjeskift hele veien. Likeså er det etter min mening unødvendig å linke til de samme artiklene gjentatte ganger. (Linker til Jorden bør forøvrig være til nettopp Jorden og ikke til jord.) Proteus 28. jun 2008 kl. 01:31 (CEST)

Ettersom Mbakkel2 ikke brukte noen redigeringsforklaring, tipper jeg at han så fjerningen av flere avsnitt og endringen av flere tall og trodde det var vandalisme – ikke helt urimelig, ettersom redigeringsforklaringen din ikke nevnte noen av delene. (Hint, hint.) Men jeg bør vel helst la ham snakke for seg selv ...
Jeg støtter deg i fjerningen av de avsnittene; spesielt i ingressen ser de for ille ut. Marstemperaturen har jeg derimot ikke peiling på, men NASA bekrefter i alle fall to av dem ...
Greit, det holder; jeg stiller tilbake til din versjon, så får heller Mbakkel2 skjenne på meg om han mener det er feil :) — the Sidhekin (d) 28. jun 2008 kl. 01:52 (CEST)
Hei, jeg synes Proteus har fjernet litt for mange av opplysningene jeg kom med. Blant annet synes jeg at tyngdekraften på Mars sammenliknet med tyngdekraften på Jorden er interessant. Det er i hvert fall min mening.
Mbakkel2 28. juni 2008 kl. 17:44 (CEST)
Nå er ikke opplysningene fjernet – bare gjentakelsene av dem. Infoboksen inneholder fortsatt sammenligningen mellom tyngdekraften på Mars og ditto på Jorden: 0,376g. Lufttrykket er derimot kun oppgitt i kPa ... kanskje burde det oppgis i atm også? Ingressen bør forøvrig «aldri» ha mer enn fire avsnitt.  :) — the Sidhekin (d) 28. jun 2008 kl. 23:04 (CEST)
Det kan du ha rett i så jeg har lagt til sammenlikning med jorden for trykket også. Proteus 28. jun 2008 kl. 23:17 (CEST)

Mars i litteraturen[rediger kilde]

Vil det være relevant med et avsnitt eller to om Mars i litteraturen? Jeg tenker på Den røde planet, Orson Welles, Heinlein(flere verker av ham) m.fl. som har brukt datidens manglende kjennskap til å lage god litteratur og kunst. Etter mitt skjønn hører det med til allmendannelsen om planeten, men jeg setter ikke noe inn før noen har sagt sitt. Bjørn som tegner 2. des 2008 kl. 00:08 (CET) PS: kan utvides til flere av planetene og asteroidene + Luna City. DS

En hel seksjon hadde vært greit – vi kan heller trekke det ut i en egen artikkel (og oppsummere her) om den skulle vokse ut av kontroll. :) — the Sidhekin (d) 2. des 2008 kl. 09:22 (CET)

Overflødige enheter i infoboksen[rediger kilde]

I infoboksen står det f.eks.

Masse 6,4185×1023 kg[L 1]
..........0,107 ganger jorden kg

Her dukker det opp en ekstra "kg" etter som et resultat av enheter lagt til i infoboks-malen. Hva skal vi gjøre med det? --Berntisso 28. des 2011 kl. 17:02 (CET)

Per tid er det ganske mange (>2000) sider som bruker denne malen, så det er vel ikke bare å fjerne det i infoboksen. Jeg er til å lure på om det ville vært best å lage en egen infoboks for småplaneter, så få en bot til å endre til denne i artiklene og deretter gjort tilpasninger i {{Infoboks planet}} slik at den blir noe ryddigere. Cocu (d) 28. des 2011 kl. 19:40 (CET)
2014 for å være pinelig korrekt, det en måte å skaffe seg kjapt overblikk er å bruke templatetiger. Før man skifter på infoboksen. Databasen ble oppdatert på julaften, så det skal være nogenlunde oppdatert. Profoss (diskusjon) 28. des 2011 kl. 19:43 (CET)