Diskusjon:Markbier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nyere systematikk[rediger kilde]

Denne siden Halictinae bør vel flyttes, skal den til Halictidae eller går vi for sandbier. Halvard 24. nov 2010 kl. 21:58 (CET)

Nei «sandbier» var jo Andrena, så da blir det Halictidae. (norske navn er forvirrende) Halvard 24. nov 2010 kl. 22:03 (CET)
Ja, norske navn roter det fryktelig til. Denne sida skal flyttes til Halictidae. Signert i ettertid: Montanus 25. nov 2010 kl. 20:53 (CET)
Da er den flyttet. For at det skal bli mest mulig riktig så nevner jeg at det finnes en omdirigeringsside Snylte- og sandbier den leder nå til Halictidae, ettersom jeg tror jeg gjør rett, så legger jeg inn dette som norsk navn hos Halictidae. Så var det den «gamle» Halictinae, den er nå en omdirigeringsside til Halictidae, men den skal på sikt omskrives til en egen artikkel. Halvard 25. nov 2010 kl. 18:04 (CET)
Snylte- og sandbier er et helt ukjent navn for meg, men jeg prioriterer norske navn meget lavt. Når det gjelder en ny side for Halictinae, vil dette også få lav prio fra min side. Jeg vil fokusere på familier, slekter og arter. Underfamilier og stammer er mindre viktig. Nå gjenstår familien Melittidae, der må det ryddes en del. Montanus 25. nov 2010 kl. 20:53 (CET)
Ja, jeg kan lite om norske navn, mulig det er noe å hente i artsnavnebase, men må innrømme at jeg ikke har sjekket. Jeg kom over siden Snylte- og sandbier da jeg sjekket lenker «hit og dit» etter flyttingen, navnet stammer fra (er brukt på) siden bier. Det er vel ikke helt på jorde, men jeg tror jeg setter det i «slike klammer» og tar det bort som navn i selve artikkelteksten (ettersom det er ukjent for deg). Halvard 25. nov 2010 kl. 21:13 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Markbier. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. nov. 2023 kl. 05:54 (CET)[svar]