Diskusjon:Malurtslekta

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne har navnet Artemisia absinthium og er en Medisinsk urt som bl.a. inneholder bitterstoffer. Det er også denne som blir brukt i Akevitt og annet brennevin. Du finner en fin oversikt over Artemisia artene på commons http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Artemisia --Nina 14. mai 2006 kl.20:38 (UTC)

Det er mange arter som kalles malurt. Ifølge Bokmålsordboka er malurt slekten Artemisia [1] , mens Artemisia absinthium kalles «ekte malurt» på norsk ifølge [2]. Ser for øvrig at mange refererer til Artemisia absinthium som «malurt», men det tror jeg er litt mindre nøyaktig. - Soulkeeper 14. mai 2006 kl.20:47 (UTC)
Tror en flora er bedre på planteartikkler enn [3] og det er mulig det er korrekt, men i apoteket er Malurt Artemisia absinthium. Jeg tror at noe av problemet er fravær av latinsk navn i innledningen til artikkelen som skaper forvirring iallfall hos meg som er vant å bruke dem. Foreslår at du bruker Malurtfamilien om Artemisia og Malurt om Artemisia absinthium slik at denne forvirringen blir borte. --Nina 14. mai 2006 kl.21:04 (UTC)

Har stokket litt om på artikler, lenker og redirects, og håper det er bedre nå. - Soulkeeper 14. mai 2006 kl.21:21 (UTC)

Flytting[rediger kilde]

Jeg har nå flyttet artikkelen til "malurt", som er det offisielle norske navnet i Artsdatabanken. Da "ekte malurt" ikke er offisielt. Kilde