Diskusjon:Magnus Lagabøtes landslov

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kommentar til artikkelen[rediger kilde]

Denne setningen:

«Det oppsto en langvarig tautrekking mellom nasjonen på den ene side og kirkens egenrådighet på den andre siden, som imidlertid endte med et forlik og et kompromiss, kalt «Sættargjerden», i Tønsberg 1277.»

- er jeg litt skeptisk til. Hvor mye nasjon og hvor mye kirkelig egenrådighet var det? Selve statsapparatet var vel såpass begrenset at det må vel være mer korrekt å benevne det som kongen, eller kongemakten? Og kirkens egenrådighet? Enhver organisasjon søker jo å holde på det den har tilegnet seg, tror derfor det blir mer i samsvar med realitetene om vi skriver som følger:

«Det oppsto en langvarig tautrekking mellom kongen på den ene side og kirken på den andre siden, som endte med et forlik og et kompromiss, kalt «Sættargjerden», i Tønsberg 1277.»

-ellers synes jeg det ser bra ut! mvh - Ulf Larsen 15. aug 2008 kl. 00:37 (CEST)

Godt poeng, jeg tror ditt forslag kan settes inn. Setningen er hentet fra artikkelen om Magnus Lagabøte og bør nok endres der og. Reinhard Heydt 15. aug 2008 kl. 10:34 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Magnus Lagabøtes landslov. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 22:10 (CEST)[svar]