Diskusjon:Ludwig Mies van der Rohe

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ludwig Mies van der Rohe har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.


Opprydning[rediger kilde]

Det er en del amerikansk som henger igjen, og denne lenken skjønner jeg ikke [[Barcelonapaviljongen|Paviljong|Tysk Paviljong]]. Jeg synes at artikkelen også kunne trenge flere mellomtitler. Jeg har gjort noe korrektur, men andre øyne bør også se igjennom. --Finn Bjørklid 10. mai 2006 kl.23:12 (UTC)



I Innledningen står det:"Designene hans kjennetegnes av et klart formspråk og utbredt bruk av glass, stål og betong".

Bruken av "designene" virker litt ustøtt på meg. Design er på norsk formgiving og betyr i sammenhengen akkurat det samme. En kollisjon med formspråk kan man leve med eller omformulere.

Jeg kunne isteden tenke meg følgende formulering: "Hans formspråk er kjennetegnet av eleganse, intellektuell klarhet med utbredt bruk av stål og glass".

Betong bør sløyfes fordi i hans mest toneangivende (trendsettende) bygg er det nettop bruken av stål og glass som er fremtredende. Bruken av betong deler han med mange andre og hans betydning for sam- og ettertiden ligger ikke først og fremst i dette materiale. Her er der andre som er viktigere.

I den engelske artikkelen er "design" også brukt i betydningen tegninger, tegneforslag, utkast. --Frode Inge Helland 31. aug 2006 kl. 07:32 (UTC)

Kjempefint hvis du, som kan terminologien, tar fatt i denne, Frode! Som du ser har den vært vurdert til Utmerket el anbefalt, men den ble forkastet fordi den faglige terminologien var uryddig/fraværende. Gleder meg til en ny, forbedret og hellandifisert utgave. --MHaugen 31. aug 2006 kl. 10:04 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ludwig Mies van der Rohe. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 20:18 (CEST)[svar]