Diskusjon:Liste over sogn i Oslo bispedømme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ser at min redigering med fjerning av prestegjeld fra lista ble tilbakestillt. Ser ingen grunn til at lista skal inneholde en gammel organisering. Ordningen med prestegjeld i den norske kirke opphørte i 2004. Kirka er i dag kun organisert i sogn, prosti og bispedømmer. Synes lista derfor bør oppdateres til etter dagens organisering. Karriuss 20. jan 2010 kl. 01:18 (CET)

Da ingen har svart prøver jeg på nytt.Karriuss 15. feb 2010 kl. 23:27 (CET)
Enig med Karriuss. Jeg vet at dette stemmer, men jeg klarer ikke finne en brukbar referanse på dette... 3s 15. feb 2010 kl. 23:29 (CET)
Det stemmer, sorry. Jeg tok opp saken med en admin. trodde hun fikset det. :P Rart 15. feb 2010 kl. 23:47 (CET)

Omorganisering og oppslag[rediger kilde]

I 2012-13 er deler av sognestrukturen i Oslo betydelig omorganisert, og det kan se ut til at mer vil komme. Derfor må denne siden redigeres noe. Det kan jeg godt gjøre, men det medfører enkelte nye problemstillinger: Bør oppslagene / lenkene være på sogn eller menigheter? De dekker samme område, men lenkene må virke. På fylkeslisten over kirker har man forholdt seg til menigheter. Videre finnes det minimalt med oppslag om sogn / menigheter i Wikipedia generelt (og lenkene går stort sett til oppslag om stedsnavn, hvilket strengt tatt er misvisende). Jeg ser ikke helt for meg at det plutselig skrives oppslag om alle landets menigheter (i tillegg til sognekirkene), men det kan være på sin plass med oppslag for enkelte steder der det ikke er et én til én-forhold mellom sogn/menighet og kirkenavn. Dette gjelder særlig Oslo, men også et par andre steder i landet. Eksempler på dette er Modum kommune i Buskerud (ett sogn / én menighet for kommunens mange kirker) og Gran kommune på Hadeland (gruppering av flere kirker i hvert sogn). Vinguru (diskusjon) 21. des. 2013 kl. 10:22 (CET)[svar]