Diskusjon:Liste over oversjøiske utvandringer fra Norge (1876–1918)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Feil tall for Afrika[rediger kilde]

Tallene for Afrika må være feil. I 1879 Debora-ekspedisjonen og 1882 Marburg-settlementet utvandret langt flere enn dette. Erik den yngre (diskusjon) 1. sep 2012 kl. 18:04 (CEST)

Det var jo noen interessante historier du bringer fram her. Jeg tror det som kan være problemstillingen her er at det kan være forskjell på offisiell (registert) utvandring og reell utvandring. Det ser ut som de oppgitte tallene i tabellen stammer fra SSB. Jeg klarte ikke finne originalkilden, men jeg fant en gammel rapport her, hvor det blant annet står (s.73) at «Syd-Afrika har i nogen grad tildratt sig opmerksomheten, idet navnlig i året 1903 forholdsvis mange (303 personer) utvandret hertil» Dette er identisk med tallet for utvandring til Afrika for 1903 som er oppgitt i tabellen i Wikiartikkelen. Jeg korrigerte artikkelen for å presisere at tallene gjaldt registrert utvandring, men det kan kanskje presiseres enda klarere. Og det vil selvfølgelig være en fordel hvis noen kan klare å finne fram til det originale kildemateriale som inkluderer alle tallene hos SSB (den oppgitte lenken er død). iselilja (diskusjon) 1. sep 2012 kl. 21:43 (CEST)
Har utvidet tabellen til 1836 og dessuten satt inn tall for de to Afrika-ekspedisjonene, med egen fotnote så det er tydelig at dette er en separat kilde. Erik den yngre (diskusjon) 2. sep 2012 kl. 18:57 (CEST)