Diskusjon:Liste over ordførere i Norge 2011–2015

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sorterbar på navn[rediger kilde]

Det sies at lista er en sorterbar liste over norske ordførere. Dette er tydeligvis ikke vektlagt så langt; ikke er tabellformatet en sorterbar tabell ennå, heller ikke er malen for sortering på etternavn benyttet; fremtidig sortering vil derfor bli sortering på fornavn.

Mal for sortering på Etternavn|Fornavn finnes som Mal:Sorterbar navn . TorSch 28. okt 2011 kl. 13:08 (CEST)

Ser ut som om dette er blitt ordnet. Jeg mener imidlertid Aa bør sorteres under Å, men vet ikke hvordan man får dette til med mal:Sorterbar navn. Er det forresten noen som vet hvorfor Ø sorteres etter Å? Er det en feil i programvaren, eller noe vi kan rette på? Mvh. --Wikijens 29. okt 2011 kl. 13:37 (CEST)
Jeg oppdaget underveis i oppdateringene at det var tre problemer. De to du nevner, og problemer med å få «standardisert» bokstaver med aksenter (´ `) eller umlaut ( ¨ som i ü ä ö) inn i sorteringsnøkkelen. (Dette er forresten enda mer problematisk i tabeller som inneholder polske, tsjekkiske, og ungarske bokstaver). Sorteringsrekkefølgen Æ Ø Å har jeg spurt om før, uten å få noen forklaring på hvorfor vi ikke kan be om en forbedring. Dagens sortering er basert på det svenske alfabetet som har avslutningen .. X Y Z Å Ä Ö - altså de tre nordiske vokalene i annen rekkefølge enn hva vi i Norge er vant med. Dersom noen tar opp saken for å forbedre den norske sorteringen, ville vi oppnå mye ved å oppfatte Æ og Ä som to forskjellige bokstaver, likeledes Ø og Ö. Ved et «sam-nordisk alfabet» som endte ..X Y Z Æ Ø Å Ä Ö ville både norske og svenske brukere kunne alfabetisere riktig. TorSch 29. okt 2011 kl. 15:48 (CEST)
Fikset for ordførere med etternavn som begynner på Aa, Å og Ø. Løsningen er imidlertid tungvindt, må legge inn en «svensk» sorteringsnøkkel som siste parameter i malen. mvh Gryphonis 29. okt 2011 kl. 17:36 (CEST)

Akutt behov for oppdatering[rediger kilde]

Denne listen fremstår som direkte villedende i sin nåværende form. De fleste kommunene er oppført med ordførerne og varaordførerne fra foregående periode (2007-2011). Artikkelen Norges kommuner har en oversikt over ordførere i samtlige kommuner i perioden 2011-2015, men inkluderer ikke varaordførere. Enten må denne artikkelen nå oppdateres snarest, eller så bør den slettes. Vil også oppfordre til at wikipedias bidragsytere rundt omkring i landet legger inn informasjon om resultatet av siste kommunestyrevalg og valg av ordfører og varaordfører for kommunene i deres nærområde, slik jeg selv har gjort blant annet for kommunene i Hordaland og i malene for nåværende ordførere i kommunene hvert fylke. Mvh Lexicus (diskusjon) 23. mar 2012 kl. 00:35 (CET)

Noe annet som er noe uklart, er info om endring i valgte periode, siden bare den sist fungerende/nåværende på denne, siden denne listen representerer inneværende periodes ordfører. Burde det ikke vært angitt alle ordførere for nevnte periode med periode-angivelse hvis avvik finnes for listens periode ? Mvh Migrant (diskusjon) 11. mar. 2015 kl. 03:07 (CET)[svar]
I august sjekka jeg lista mot kommunenes nettsteder og oppdaterte der det hadde vært endringer. Jeg prøvde da å få dem som hadde sittet «halv periode» eller så, med i fotnote. Noe kan nok ha gått under radaren, men stort sett burde dette være ei komplett liste. Tenker å ta en ny runde utpå sommeren når det nærmer seg valg. Hilsen GAD (diskusjon) 11. mar. 2015 kl. 07:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over ordførere i Norge 2011–2015. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. feb. 2021 kl. 18:30 (CET)[svar]