Diskusjon:Liste over norske aviser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ble det noen feil nå, tro? Rett gjerne tilbake hvis det mangler noe. Men jeg tror denne lista er mer fullstendig enn før siste endring. --Blue Elf 10. des 2005 kl.23:33 (UTC)

Den er bedre, men vi burde nok dele opp denne listen i flere bolker; en for tradisjonelle almennaviser i papirutgaver og med avmerking for de som også har nettutgaver; den neste for rene nettaviser som TV2s Nettavisen; og en tredje for andre former for aviser (organisasjoner, satire osv.)? jakro64 11. des 2005 kl.09:03 (UTC)
Jeg har ikke operert på Wiki så lenge at jeg helt har forstått listenes misjon (hvorfor er de ikke en egen kategori istedet). En burde kanskje operere med lister for eksempel slik Kategoriene er lagt opp, en samleliste for alle for tradisjonelle aviser (lik kategorisidene for fylkene men samlet på ett sted), tilsvarende for nedlagte aviser (her magler underkategorier på fylkesnivå, noe en ser nn.wiki har startet med), en liste for gratisaviser, en for nettaviser, en for studentaviser osv. Har lenge irritert meg (litt) over hvor mangelfult denne delen av no.wiki er i forhold til hva det burde være og hadde tenkt å ta en liten sjau her, siden dette også er noen jeg tror jeg kan noe om. --Frodese 11. des 2005 kl.21:35 (UTC)

Jeg har lagt til Norddalen og Utrop fra Mediebedriftenes Landsforenings opplagstall for 2006, men har ikke sjekket øvrige aviser i listen. Zigkill 2. apr 2007 kl. 19:01 (CEST)

God Liste?[rediger kilde]

Hvis noen laget en liten ingress med opplysninger om først og størst og pressens organisasjoner, og eventuelt la inn kolonner med opplagsopplysninger/frekvens/utgiversted så burde dette være en klar WP:GL!! --M Haugen 19. feb 2011 kl. 13:53 (CET)

En god tanke, men er egentlig «kolonner med opplagsopplysninger/frekvens» lurt her - dette må jo i så fall oppdateres/vedlikeholdes både på hver enkelt avis og på lista? Kimsaka 19. feb 2011 kl. 14:18 (CET)
Det er sant, men vi har jo den samme utfordringen i mange andre lister, f.eks. over kommuner, med innbyggertall. Et kompromiss kunne kanskje være kolonner for utgiversted og frekvens, det er mer stabile opplysninger. Mvh --M Haugen 19. feb 2011 kl. 15:07 (CET)
Det aller beste, i en ideell verden, ville være ei liste med sorterbare kolonner for navn, etableringsår, utgiversted, fylke og frekvens. Det ville gi en nifst god oversikt, tror jeg. --M Haugen 19. feb 2011 kl. 15:12 (CET)
Innbyggertall i kommuner vedlikeholdes i en sentral base, ikke sant? ({{kinfo|...}} / {{kombef|...}} brukes både i infobokser og i diverse lister.) Kunne noe tilsvarende fungere for opplagsopplysninger? — the Sidhekin (d) 19. feb 2011 kl. 17:19 (CET)
Jer er litt skeptisk til Sidhekins forslag, - ihverfall om det innebærer at det blir vanskeligere for «lekmenn» å redigere, jfr mitt syn og meningsutvekslinga her på nn-wikin. Kimsaka 5. mar 2011 kl. 21:53 (CET)
Det bør jo i alle fall stå hvor avisene kommer ut. De fleste er lokale. Noen er også rødlenker. Kronny (diskusjon) 22. feb 2013 kl. 17:22 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske aviser. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 14:00 (CEST)[svar]

Dette er i praksis Teknisk Ukeblad, og kan vel sies å ha en papirutgave, men det er ikke om allmenne nyheter. — Jeblad 13. apr. 2019 kl. 15:07 (CEST)[svar]

Nei, Jeblad, feil på alle punkter.--ツDyveldi☯ prat ✉ post 13. apr. 2019 kl. 18:11 (CEST)[svar]

Opprydding[rediger kilde]

Trenger opprydding. En rekke nettaviser er fjernet og utvalget mangler referanse. Uforsvarlig avgrensning til papirutgaver. Trenger å få referanser og utvides med informasjon om norske aviser og informasjon om den enkelte avis. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 13. apr. 2019 kl. 18:08 (CEST)[svar]