Diskusjon:Linjal

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vinkelmåler[rediger kilde]

Vinkelmåler linker for øyeblikket til sommerfuglen. Er det best å fjerne linken, eller å gjøre den om til en rødlink som vinkelmåler (geometri)? Tales 28. jan 2009 kl. 14:11 (CET)

Jeg foreslår at du omgjør siden vinkelmåler til en pekerside som peker til Cepphis advenaria og Vinkelmåler (geometri). Fikser du det? --Eivind (d) 28. jan 2009 kl. 14:16 (CET)
Gjort. Bedre sent enn alvor. :) Tales 8. mai 2009 kl. 17:07 (CEST)[svar]

Typometer[rediger kilde]

Er typometer det samme som ciceromål? En lang, tynn, bøyelig lineal som typografene slo journalistene over fingrene med om de blandet seg opp i ombrekkinga og trådte over faggrensen... Jeg har aldri hørt ordet typometer i bruk, alle sa ciceromål på trykkerier. Da bør kanskje den betegnelsen inn i artikkelen? Er det noen typografer som kan avklare dette? Kimsaka (diskusjon) 6. nov 2012 kl. 19:37 (CET)

Jeg er ikke typograf, men fant typometer i fremmedordboka på ordnett.no. Ser at betegnelsen også er i bruk på tysk. Jeg la til følgende forklaring i oversikten i artikkelen om linjaler: «Typometre kan omfatte smale ciceromål i metall eller plateformede varianter med ulike typografiske enheter og annet trykt på gjennomsiktig plast.». Du må gjerne supplére! Wolfmann (diskusjon) 6. nov 2012 kl. 21:40 (CET)