Diskusjon:Lillehammer-kuppet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Litteratur for utvidelse av artikkelen[rediger kilde]

Tore Prysers USAs hemmelige agenter synes å være særlig interessant som grunnlag for å utvide artikkelen, så raskt på den på biblioteket, men har ikke mulighet for å gå videre på dette selv akkurat nå. Mvh Ulf Larsen (diskusjon) 4. mar 2013 kl. 14:05 (CET)

Har du forhørt deg med bibliotekarene på Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek (stengt i perioden 14. juli-28. juli) i Youngs gate 11, 0181 Oslo, kanskje de kan hjelpe deg videre ? Lokale aviser på Lillehammer/Mjøsa distriktet ? Hva med de illegale avisene under krigen som fortsatte litt etter også (om disse finnes) ? Aftenposten og andre aviser fra de mest aktuelle tidsperioder ? Kanskje det kan finnes flere utenlandske (britiske/amerikanske/svenske/tyske) kilder som (aviser/bøker/tidsskrifter) for de er jo nesten fraværende i artikkelen, bortsett fra ved 4 referanser. Mvh Migrant (diskusjon) 10. jul 2013 kl. 16:31 (CEST)
Jeg har ikke lest Prysers bøker i litteraturlisten, men det ser ut som også Okkupasjonshistoriske sideblikk har detaljer som ikke er med i artikkelen, blant annet at gruppen ble stoppet på svenskegrensen to ganger. Finn Rindahl (diskusjon) 10. jul 2013 kl. 18:26 (CEST)
At det var endel frem og tilbake før de slapp over grensen er nevnt av Pryser men jeg anså at det var en detalj som ikke passet i en leksikonartikkel. Grensepassering på den tiden var jo ikke akkurat som i dag og C-byrån opererte jo tildels på siden av den svenske statens offisielle organer.
Jeg skal ta kontakt med Arbeiderbevegelsens arkiv og høre om de har noe materiale som kan være av interesse. Når det gjelder datidens aviser så har de muligens registrert selve den britiske razzia, men neppe fått med hva britene egentlig var ute etter i og med at det først ble kjent mange år etter. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 10. jul 2013 kl. 19:22 (CEST)

Utvidelser basert på radioprogram[rediger kilde]

Er i ferd med å utvide artikkelen, basert på to program som ble sendt i Sveriges Radio P1 i 1992, om noen ønsker å høre programmene så legg en melding her eller send meg en e-post og jeg låner de ut. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 21. mar 2013 kl. 07:27 (CET)

Dyrhaug?[rediger kilde]

note 21 i nåværende versjon viser til «Dyrhaug», ser det er henvisning til en side i en av Prysers bøker men hvem er Dyrhaug? Finn Rindahl (diskusjon) 9. jul 2013 kl. 23:26 (CEST)

Det er vel Tore Dyrhaug, også han historiker. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 10. jul 2013 kl. 13:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lillehammer-kuppet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jul. 2017 kl. 19:21 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lillehammer-kuppet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. des. 2021 kl. 11:44 (CET)[svar]