Diskusjon:Lavrentij Berija

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Infoboks[rediger kilde]

Infoboksen er nå endret fra kriminell, til militær:

https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Lavrentij_Berija&type=revision&diff=21402004&oldid=21401814

Jeg kan ikke se at vi har noen kilder på at Berija var militær, i tilsvarende artikkel på engelskspråklig Wikipedia står følgende: «In 1941, Beria was made a Commissar General of State Security, the highest quasi-military rank within the Soviet police system of that time, effectively comparable to a Marshal of the Soviet Union.»

Følgelig er omtalen som militær tvilsom, det samme er omtalen av han som politiker. I følge Norman Davies var det ingen politikere i Sovjetunionen:

«De to største statene var totalitære diktaturer, hvor det var administratorer og tjenestemenn, men ingen politikere. Det nærmeste man kom politisk virksomhet i NSDAP eller i det sovjetiske kommunistpartiet, var ikke stort mer enn et spill om å overleve.», s. 426, Europa i krig : 1939-1945 : ingen enkel seier.

Det er heller ikke nevnt noen militær utdanning, eller tjeneste i nevnte artikkel. Vi har derimot en god kilde på at Berija var statstjenestemann:

https://www.britannica.com/biography/Lavrenty-Beria

Ergo mener jeg bruk av infoboks kriminell og omtale av beskjeftigelse som statstjenestemann er hva vi bør benytte, da det kan belegges med gode kilder. Ulflarsen (diskusjon) 6. apr. 2021 kl. 17:41 (CEST)[svar]