Diskusjon:Latin-Amerika/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er ikke latin amerika sør amerika?Er det de samme?[rediger kilde]

Latin-Amerika er den delen av Amerika som er befolket av mennesker med mennesker som snakker latinske språk. Forholdsvis spansk og portugisisk. Det finnes også land i Nord-Amerika med spansk som sitt ofisielle språk. 82.134.108.166

Jeg foreslår å flytte denne artikkelen til «Latinamerika». Er det noen innvendinger mot dette? Er det flere som er enige med meg i dette? Jeg ønsker også å flytte «Franco-America» til «Francoamerika» og «Anglo-Amerika» til «Angloamerika» Kjetil2006 29. jan 2007 fitte. 19:31 (CET)

Fra sprakrad.no:
En del geografiske navn skal skrives med bindestrek:
Nord-Europa, Ny-Zealand (eller New Zealand), Saudi-Arabia,
Sør-Odal, Sør-Vestlandet
Slik skriver vi også nydannede ord av denne typen:
Utkant-Norge
Merk at visse navn skal skrives uten bindestrek:
Lilleasia, Midtvesten, Midtøsten, Nordmøre,
Nordpolen, Sunnhordland, Vestindia
Mener at siden Amerika er et egennavn skal det være bindestrek, men ser ikke noen klare regler... --212.44.43.110 24. aug 2007 kl. 13:56 (CEST)

Québec og Ny-Mexiko[rediger kilde]

Bør ikke blant annet Québec, Ny-Mexiko og andre latinsksspråklige områder nord for Mexiko nevnes her? Dette bildet gir en grov oversikt: Bilde:Map-Romance_Language_World.png.

Og bør ikke det legges til flere språk enn spansk, portugisisk, fransk, aymara, nahuatl, italiensk og tysk? Det er for eksempel mange som snakker engelsk i Québec. Uws! 17. des 2007 kl. 03:17 (CET)