Diskusjon:Lars Hertervig

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utilstrekkelig artikkel, jeg blir ille berørt når jeg leser den. Rent teknisk er Hertervig en maler i verdensklasse. Hva i all verden har Vincent van Gogh og Edvard Munch med godeste Hertervig å gjøre? De ligner ikke, hverken motivmessig eller stilmessig. Vincent van Gogh blir en amatør sett i forhold til Hertervig hva teknisk oppnåelse gjelder. Det at de skal ha "tilvent seg" Munch og van Gogh før de bega seg på Hertervig er det reneste tøv! Måtte de sjeler som her er nevnt spøke over personer som tillater seg å skrive slikt. All respekt til Munch. I tilfelle setningen om Munch og van Gogh eventuelt kan ha noe med sinnsykdom å gjøre, undervurderer forfatteren maleres evne til eventuelt å gjøre suksess til tross for sin sinnsykdom. Sinnsykdom er en naturlig del av det å være maler. Jeg sletter setningen. Resten gidder jeg ikke rette, det får være måte på. Chrisglie 13. aug 2006 kl. 04:58 (UTC)

Kan du lese gjennom innlegget ditt en gang til? Deler av det er uforståelig. For det første, Hertervig hadde alvorlige problemer med sin sykdom og var stort sett ukjent i sin samtid. Sammenligningen med andre malere er ikke min men en som fremkommer i andre publiserte omtaler av personen. Artikkelen er i grove trekk et sammendrag av matariale som har vært publisert av Nasjonalgalleriet og noen mindre museer som har verker eller har hatt utstillinger av han. — Jeblad 13. aug 2006 kl. 10:32 (UTC)

Det er ikke altfor mange som har lest og studert like mye av Hertervig som meg. Setningen er ukorrekt. Det er ikke engang nødvendig å nevne van Gogh og Munch. Mitt innlegg er forøvrig fullstendig forståelig. Chrisglie 13. aug 2006 kl. 23:13 (UTC)

Nå nå, ro deg ned og les følgende setning på nytt: «Vincent van Gogh blir en amatør sett i forhold til van Gogh hva teknisk oppnåelse gjelder.» Jeblad har et poeng dette ikke er umiddelbart selvinnlysende hva du mener. --Finn Bjørklid 13. aug 2006 kl. 23:45 (UTC)
Jeg er fullstendig rolig. Det er ikke umulig å ta poenget selv om jeg kommer med en trykkfeil. Chrisglie 14. aug 2006 kl. 02:04 (UTC)

En kilde..[rediger kilde]

Her er en kilde som er brukt i noe av teksten: http://runeberg.org/salmonsen/2/26/0508.html. Innholdet er skrevet av «Magister Sigurd Willoch» og dette bindet ble gitt ut i 1930. --Stigmj 14. aug 2006 kl. 08:50 (UTC)

Superlativ[rediger kilde]

Norges fremste maler ("var en norsk kunstmaler som kan sies å være Norges fremste maler ved siden av Edvard Munch,") må kildebelegges eller modereres. Jeg kan vel ikke se at denne påstanden kan gis utvetydig kildebelegg, så det naturlige er å fjerne den. — Jeblad 18. mar. 2017 kl. 12:07 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lars Hertervig. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 06:18 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lars Hertervig. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. feb. 2021 kl. 19:57 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lars Hertervig. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. feb. 2023 kl. 02:13 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lars Hertervig. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. mai 2023 kl. 01:30 (CEST)[svar]