Diskusjon:Lagrange-punkt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pleiades large.jpg Artikkelen Lagrange-punkt er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.

Mer informasjon om artikkelen

  1. Crystal Project package graphics.png Denne artikkelen mangler vurdering av nivå.
  2. Userscript award.svg Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Hej norske wikipedianere[rediger kilde]

Jeg kan se, at den norske artikel oprindelig er oversat fra den danske (og stadig ligner den oprindelige danske en helt del). Nu er den danske artikel (af undertegnede) udvidet ganske meget - fra at være blot en oversigt til en uddybende artikel. Kunne det have interesse for jer? Det er jo ganske nemt at oversætte mellem de to sprog. Med venlig hilsen Pkj61 (diskusjon) 23. mar 2012 kl. 03:45 (CET)

Innvendinger[rediger kilde]

Det finnes en del feil i denne artikkelen, blandt annet i utsagnet om stabiliteten til Lagrange-punktene. For de fleste masseforhold m1/m2 er de nemlig ustabile alle sammen. Dette er lett å forstå, da det jo dreier seg om sadelpunkter i tyngdefeltet fra de to massive himmellegemene, når disses tyngdepotensial kombineres med sentrifugalkraftens potensial. Videre reagerer jeg på overdreven bruk av anførselstegn i første avsnitt, som ikke gjør det lettere å lese. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 85.165.173.150 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!) og flyttet hit av --Harald Haugland (diskusjon) 4. mar. 2019 kl. 16:36 (CET)