Diskusjon:Løsdriftfjøs

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg flyttet artikkelen til tittelen som er vanligst å bruke, jeg har aldri sett noe annet hverken i Bondebladet, Norsk Landbruk, Bedre Gardsdrift, Buskap eller Samvirke som er publikasjoner jeg leser jevnlig. mvh, Apple farmer 5. des 2007 kl. 09:25 (CET)

Den ble skrevet utfra en artikkel om melkeroboter i en avis som ofte blander nynorsk og dialekt inn i artikler. Utover det har jeg ingen formening om hva som er rimtig skriveform på bokmål. Artikkelen bør utvides da den er nokså sentral for dagens landbruksnæring. — Jeblad 5. des 2007 kl. 13:04 (CET)
Enig i at den bør utvides, jeg skal prøve å få sett litt på saken. Jeg har også massevis av bilder av både løsdriftfjøs, melkegraver, liggebåser, melkeroboter, kraftforautomater, fullforblandere, automatiske forvogner, kyr, kalver usw. mvh, Apple farmer 6. des 2007 kl. 08:55 (CET)
Det står Lausdriftfjøs i mine lærebøker. Disse er av eldre dato, men "løsdrift" ringer jo på ingen måte got i ørene... Thor-Rune Hansen 22. okt 2008 kl. 18:45 (CEST)


Jeg er aldeles ikke så sikker på at det skal være med i definisjonen på et lausdriftfjøs at antall liggebåser MÅ være like mange som antall dyr. Skal ikke tvile på at dette er tilfelle i lovverk og slikt, og det er selvfølgelig et poeng i drifta at alle skal kunne ligge samtidig for å unngå ligging i skrapearealet, men det er i alle fall ikke sånn at om man utvider besetninga utover antall liggebåser så har man plutselig ikke lengre en lausdriftfjøs... Thor-Rune Hansen 22. okt 2008 kl. 18:48 (CEST)

Enig, en definerer ikke et løsdriftfjøs på bakgrunn av antall liggebåser – selv om det nok er en fordel om en ønsker ro i fjøset! — Jeblad 22. okt 2008 kl. 20:11 (CEST)