Diskusjon:Kylling

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det har blitt tilført artikkelen en kritikkseksjon som i overveiene grad baserer seg på en kronikk. Dette fremstår ikke som en nøytral kilde til informasjon. Det som gjør meg enda mer skeptisk er at dette kommer rett etter at en tilsvarene seksjon ble tilført på Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Profoss (diskusjon) 2. jun 2013 kl. 22:01 (CEST)

Deler din skepsis her, nå er det satt inn en seksjon med kritikk mot oppdrett av kyllinger selv om artikkelen ikke fra før av har noen omtale av kyllingoppdrett. Det gir en sterk slagside her. Finn Rindahl (diskusjon) 2. jun 2013 kl. 22:20 (CEST)
Det var jeg som la til denne seksjonen. Takk for at du tok deg tid til å legge inn et diskusjonsinnlegg fremfor å slette seksjonen direkte. Seksjonen er tiltenkt å på en nøytral måte informere om kritikernes synspunkter uten å ta stilling til innholdet i kritikken. Om det virker som seksjonen tar stilling til kritikken, vil jeg sette pris på om den blir forandret til en mer nøytral språkdrakt. Ettersom jeg er ny på wikipedia, har jeg lite erfaring med hvilke kilder som er akseptable som nøytrale kilder til informasjon, og er villig til å lete etter bedre kilder hvis de som er angitt ikke er tilfredsstillende. Jeg er enig med Finn Rindahl at artikkelen er mangelful, og at det er mere grunnleggende informasjon som burde prioriteres i artikkelen. Også enig i at det gis en sterk slagside. Jeg synes allikevel det er ønskelig at artikkelen forbedres ved å legge til den manglende informasjonen fremfor å slette kritikkseksjonen. Hele artikkelen virker nokså rotete og mangelfull i både struktur og innhold. Håper denne muligheten kan brukes til å forbedre artikkelen som helhet. Ninunani (diskusjon) 2. jun 2013 kl. 23:22 (CEST)
Hele artikkelen kunne trenge en forbedring, men jeg tror ikke nødvendigvis en større seksjon om norsk oppdrett av (hønse)kyllinger vil være en forbedring her. Jeg oppdaget imidlertid nettopp at vi har artikkelen kyllingoppdrett - ikke rare artikkelen, men om vi skal ha med kritikk av kyllingopppdrett i Norge er det der den hører hjemme. Jeg kommer til å flytte kritikkseksjonen dit, og også kopiere denne diskusjonstråden til diskusjonssiden der. Skal også prøve å skrive noe der om hvordan jeg tenker den artikkelen ellers kan utvides og forbedres. Vennlig hilsen Finn Rindahl (diskusjon) 3. jun 2013 kl. 00:19 (CEST)
Støtter flytting av seksjonen til kyllingoppdrett. Ninunani (diskusjon) 3. jun 2013 kl. 00:51 (CEST)
@Finn Rindahl Artikkelen handler litt om kylling, inkl "avkom av villfugler som rype, jerpe og fasan". Og resten handler om oppdrett enten det er som tamhøns eller industriell produksjon. (Gris nevner industrilandbruk ) Det som produseres idag for konsum er i det vesentligste resultat av et Industrielt jordbruk. artikkelens «moderne hønsehold» og «Nyere hønseavl» og «såkalte rugemaskiner», dette handler om kyllingoppdrett som en del av industrilandbruket. en mellomtittel som ===Industrilandbruk=== eller ===kyllingoppdrett=== ville ha ryddet? Pelsdyr og pelsdyroppdrett er to sider, kylling er ikke klar for en sånn splitt? (det var den visst.... redigeringskonflikt) Og da kan - bør - de delene flyttes fra kylling til kyllingoppdrett?
@Profoss Mulig det er et mønster her. Men det er ikke gitt at det er feil at den type kritikk også gis plass.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Andrez1 (diskusjon · bidrag) 3. jun 2013 kl. 00:32 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
@ Andrez1 Ikke helt sikker på om jeg skjønner innlegget ditt ovenfor. For å presisere: det er ikke jeg som nå har splittet artiklene kylling og kyllingoppdrett, begge har vært på Wikipedia i mange år. Dersom du eller andre mener emnet heller skulle vært behandlet i én artikkel er det mulig å foreslå {{fletting}} av artiklene. Vennlig hilsen Finn Rindahl (diskusjon) 3. jun 2013 kl. 00:51 (CEST)
@ Finn Rindahl En redigeringskonflikt, seint på natta. Og så sendte jeg det alikevel, relativt uendret. Ikke uenig i å flytte kritikkseksjon til kyllingoppdrett. (den artikkelen så jeg i ditt innlegg..) Men også deler av kylling som omhandler oppdrett bør sendes over til kyllingoppdrett. Eller bør det? hvor mye? Det vil kunne ribbe kylling-artikkelen. (akkurat det var en tørr vits.) En kylling er en kylling enten den er ruget i skogen eller av pål sine høner eller av en rugemaskin. (ornitologirelatert artikkel om hønsefugler, heri opptatt oppdrettskyllingen. Eller er den bare et produksjonsmiddel, ikke som ekte kylling å regne?) Om alt i artikkelen som omhandler oppdrettskylling sendes over til kyllingoppdrett, så blir kylling tømt for innhold. Om bare kritikkseksjonen sendes over, og "oppdrettskyllingen" lever videre i kylling, så er jeg redd kritikkseksjonen kommer tilbake i noen form. --Andrez1 (diskusjon) 3. jun 2013 kl. 19:53 (CEST)
Viktigst for meg var å få avklart at du ikke var uenig i å flytte kritikk-seksjonen. Det er ikke så mye stoff om kyllingoppdrett i denne artikkelen, stoff som bortselektering av hanekyllinger og varmelampe kan etter min mening med fordel heller kopieres enn flyttes. Men nå får vi først og fremst se om Ninunani eller andre utvider artikkelen om kyllingoppdrett tror jeg. Finn Rindahl (diskusjon) 3. jun 2013 kl. 20:32 (CEST)
VakkertAndrez1 (diskusjon) 3. jun 2013 kl. 22:27 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kylling. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. feb. 2023 kl. 12:10 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kylling. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. jul. 2023 kl. 07:19 (CEST)[svar]