Diskusjon:Kviteseidmarken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen inneholder mye som ikke er relatert til Kviteseidmarken, jeg har fjernet det. Fint om bidragsytere har lyst til å skrive dette inn i en generell artikkel om markneder isteden.

Tekst sakset ut: I Kongsberg går markenstradisjonen helt tilbake til 1633. Skiensmarken ble arrangert første gang på rådhusplassen i Skien i 1781. Rørosmarken så dagens lys i 1854. Kristiania hadde sin marken, og Drammen sin. Alle arrangert vinterstid med hest og handel i fokus.

Travkjøring ble etterhvert faste markensinnslag de fleste steder. Under Kongsbergmarken gikk travløpene på Lågen, under Skiensmarken gikk de på Børsesjø og under Kviteseidmarken som regel på Sundkilen. Marknadane ble tilpassa hverandre slik at Kviteseidmarken kom midt i februar, Skiensmarken i slutten av februar og Kongsbergmarken uken etter. Hest og folk måtte ha disse dagene på seg for å rekke frem mellom marknadene. I tur og orden ble de så borte, de fleste av de gamle marknene. --SirGalrim 27. jun 2007 kl. 12:23 (CEST)

Artikkelen bør også inneholde noe om at Kveiteseidmarken arrangeres to ganger i året. Og på sommermarkedet er det ikke noe trav (naturlig nok). Om sommermarkedet er av nyere dato enn vintermarkedet hadde dette også vært interessant. --SirGalrim 27. jun 2007 kl. 12:28 (CEST)