Diskusjon:Kriminalitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hei, jeg har nå endret artikkelen og gitt den et korrekt faglig innhold. Det jeg er usikker på er om det er jeg som skal fjerne merkelappene (unøyaktig, språkvask etc) som står over artikkelen, eller det er noen av dere som administrer wikipedia-artiklene som skal gjøre det.

Spørsmålet videre er forøvrig om denne kortartikkelen burde utvides til å omfatte kriminologiske problemstillinger, eller om det bør gjøres under f.eks overskriften "kriminologi". Jeg tenker da på artikler med ulike tinnfallsvnkler til f.eks sammenhenger mellom straff og lovlydighet, økonomi og kriminaliteten i et samfunn, tema rundt kriminaliteten i ulike land/samfunn etc. En slik tilnærming kunne kanskje gjøre emnet mer oversiktlig og interessant å lese. Hva syns dere som har oversikt over kulturen og praksis i wikipedia? johfloe20:17

Hva med en kort seksjon om kriminologi her, som henviser til en utdypende artikkel kriminologi; derfra kan man igjen vise til tematiske underartikler. Cnyborg 27. aug 2005 kl.19:24 (UTC)
Artikkelen har ikke spesielt høy standard. Jeg har ryddet litt i en veldig rotetet type-liste og lagt til seriøse lenker, men artikkelen lider fremdeles av å være kort å mangelfull. Kriminologi har fått egen artikkel. Alenepaagata 25. feb 2010 kl. 01:58 (CET)
Gjort litt mer rydding. Fjernet tidligere "feil"-merkinger, da jeg mener artikkelen har en ok standard nå, men lagt til en stub-merking for å oppfordre til utvidelse. Alenepaagata 12. mar 2010 kl. 09:56 (CET)

Godt organisert virksomheter som bruker kriminelle metoder[rediger kilde]

Organisert kriminalitet[rediger kilde]

Godt organisert virksomheter som bruker kriminelle metoder kalles gjerne organisert kriminelle. Den organiserte kriminaliteten er ofte særlig alvorlig og omfattende med internasjonale forbindelser og store økonomiske tap for samfunnet. Slik kriminalitet kan omfatte handel med narkotika, mafiavirksomhet, ulovlige spill, våpenhandel og menneskesmugling. Organisert kriminalitet innbefatter ofte også korrupsjon og hvitvasking av penger. Straffeloven i Norge gir anledning til å doble maksimumsstraffen dersom en straffbar handling er begått som en del av virksomheten til en organisert kriminell gruppe. Dette gjelder når virksomheten er på tre eller flere personer og de bruker kriminelle metoder med stafferamme på minst tre år.


Her er en lite forslag med fokus på at det er kriminelle motoder det gjelderinge.clausen@gmail.com 5. jan 2009 kl. 09:05 (CET)

Minst like rotet som andre forslag. Her må startes med definisjon, og bygges videre derfra. Alt annet blir verbal lapskaus, der internasjonal k. sauses inn. Bjørn som tegner 5. jan 2009 kl. 09:50 (CET)
Har lagt inn en ny versjon nå, som forsøker å ta høyde for definisjonsproblematikken. Synes uansett temaet burde flyttes til en egen artikkel. Alenepaagata 23. feb 2010 kl. 16:01 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kriminalitet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. jul. 2018 kl. 12:38 (CEST)