Diskusjon:Korskirken (Bergen)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg foreslår at tittelen endres fra "Korskirken" til "Korskirken i Bergen", siden det finnes fler korskirker. I Oslo er Korskirken riktig nok bare en ruin, men dens historie er ikke mindre interessant av den grunn. Kanskje kommer det en artikkel om den en vakker dag?

Leonerdo 24. jun 2007 kl. 12:42 (CEST)

Siden kirken i Oslo er er ruin og jeg ikke finner flere kirker men navn Korskirken i Norge lar vi det stå og kan legge inn en peker i toppen av artikkelen når det eventuelt skrives om ruinen i Oslo. --Nina 24. jun 2007 kl. 12:51 (CEST)
Ok. -- Leonerdo 28. jun 2007 kl. 16:32 (CEST)
Det ville kanskje være en idé å markere nyansen i den lille éen tilslutt; siden bestemt form normalt ikke brukes på wiki, og artikkelen lett forveksles med den generelle Korskirkeutené ved trykkleif. --SOA 28. jun 2007 kl. 16:38 (CEST)
Stoff om Korskirke finner dere nede i teksten her: Korskirke. Stoff om Korskirken finnes her: Korskirken. Så enkelt kan det være på Wiki :-) Når det kommer flere kirker som heter Korskirken er det lett å lage en pekerside. Shark 28. jun 2007 kl. 16:51 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Korskirken (Bergen). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. apr. 2019 kl. 21:53 (CEST)[svar]

Branner[rediger kilde]

Det er muligens lurt å presisere i artikkelen at de gjentatte brannene gjør at dette ikke er kirken slik den eksisterte på 100-tallet. Ikke minst så går det frem av Norges kirker at Korskirken brant under bybrannen i 1702 og at det var minimalt som det var mulig å bevare etter denne brannen. — Jeblad 7. jan. 2020 kl. 16:21 (CET)[svar]

Ingress og bakgrunn[rediger kilde]

Det som nå står i ingress og bakgrunn er i beste fall spekulasjoner, da Korskirken brant i 1702, og den nåværende kirken neppe deler særlig mye med den opprinnelige. Skriveriene slik de nå fremstår har lite med en faktisk beskrivelse av Mariakirken, som den nå sammenlignes med, det er en diskurs over fabuleringer. — Jeblad 8. jan. 2020 kl. 20:59 (CET)[svar]

Jeg gjengir det som står i kildene. Dersom du har kilder med andre nyanser eller mener kildene er feil gjengitt, så er du velkommen til å bidra konstruktivt. --Vennlig hilsen Erik d.y. 8. jan. 2020 kl. 21:03 (CET)[svar]