Diskusjon:Konklavet 2005

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg ville bare berømme artikkelforfatterne for et solid stykke arbeid. Det var en fornøyelse å lese denne oppføring, etter mitt skjønn er den et eksempel til etterfølgelse for alle oss andre! Lipothymia 20. apr 2005

Avsnittet spekulasjoner[rediger kilde]

Noen av spekulasjonene er pussige eller luftige, og det synes som om det som ligger til grunn er ting som er skrevet i norsk presse. Det er verdt å merke seg at det vel neppe sitter en eneste vatikanist i norske medier (selv om enkelte nå leser seg opp og blir broilervatikanister). Internasjonalt er det også endel "vatikanologi" som ikke må tillegges for meget vekt: John Allen, som utvilsomt er blant de dyktigske, er begynt å bli too sexy for his shirt, han er ingen Obi-Wan Kenobi som alltid har rett.

Hvis norsk wikipedia skal kunne bringe noe av verdi utover leksikonifisering av norske broilervatikanisters spekulasjoner, bør man legge seg på en annen kurs her. Kanskje er det beste å legge seg tettere opp mot engelsk wikipedia, der det er større og mer allsidig peer review

Så langt er dette de største pussigheter:

  • Dagens konservative kollegium vil derfor neppe velge en afrikansk pave eller en fra Fillippinene. For det første er dette er et non-sequitur. De afrikanske kardinaler er nokså konservative. Hva gjelder filippinske kardinaler, er den ene dialysepasient, og den annen gjennomgikk for noen år siden omfattende bypass i San Francisco.
  • Her fremstår Dionigi Tettamanzi som den mest populære kandidaten, fulgt av Angelo Sodano. Jaså?

Vi kan godt beholde avnittet "spekulasjoner", og gjerne ha mange navn. Men begrunne mer leksikalt: Vatikanisten X fremholder at ... ; den italienske avisen Y nevner ...

Hilsen Ctande 9. apr 2005 kl.20:59 (UTC)

Avsnittet er overveiende basert på den engelske versjonen slik den så ut på det tidspunktet, men den er selvsagt blitt mye utvidet siden den gang. Føl deg fri til å forbedre artiklen. Å oversette den utvidede og forbedrede engelske versjonen er også en god idé; jeg har bare ikke hatt tid til å gjøre det ennå. Wolfram 9. apr 2005 kl.21:11 (UTC)

Det angjeldende avsnittet var presentert slik på engelsk: "Nevertheless, the voting cardinals not raised to the College by John Paul II himself can be counted on one hand (3 out of 117 - Cardinals Baum, Ratzinger and Sin), and the conservative present college are unlikely to elect an African pope— the last pope from Africa being Pope Gelasius I (died in 496)— or one from the Philippines. A Latin American pope is a slim possibility, for the first time in history; the Archbishops of Tegucigalpa and Mexico City have been mentioned in this context."

Avgjørelse av valget[rediger kilde]

Vi kan antagelig bestemme utfallet av pavevalget. Det er bare å skrive inn biografier om alle kandidater unntatt én, og så kan vi være sikre på at det er nettopp den manglende personen som blir valgt... Cnyborg 13. apr 2005 kl.22:13 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Konklavet 2005. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 00:20 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Konklavet 2005. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 07:01 (CEST)[svar]