Hopp til innhold

Diskusjon:Kong Olav Vs vei

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Redirect og kategori[rediger kilde]

Vel det funker faktisk å ha kategori på en redirect -- artikkelen oppføres med navnet til redirecten i en passende kategori. I dette tilfellet er det passende å gjøre dette fordi artikkelen E10 kategoriseres under riksveier/europaveier, mens en oppføring på Kong Olav Vs vei, som veien heter i Norge, hører naturlig innunder kategorien Veier i Norge. Imidlertid er det jo samme veien, så den siste må redirecte til den første. Kategoriseringen er rett og slett for å få listet oppføringen Kong Olavs Vs vei i kategorien Veier i Norge, noe som forøvrig er nødvendig for at denne skal kunne ha en viss grad av kompletthet (og det hindrer at noen oppretter en egen artikkel for samme vei under et annet navn), så det ville vært fint om denne endringen ble tilbakestilt. --Chrmb 3. sep 2005 kl.12:43 (UTC)

Du har rett. Artiklene blir oppført i kategoriene utelukkende under artikkelnavnet, dette er en mulighet til å omgå det. BjørnN 3. sep 2005 kl.14:20 (UTC)
Problemet er at redirecter ikke fungerer dersom det står noe annet enn redirectlinjen. Grunnen til at den havner i kategorien er at den da tolkes som en artikkel og ikke en redirect. Cnyborg 3. sep 2005 kl.16:54 (UTC)
Har testet det i Wikipedia:Sandkasse: en eventuell kategori blir automatisk fjernet når siden blir lagret. BjørnN 3. sep 2005 kl.17:23 (UTC)
Vel, denne har faktisk funket frem til den ble fjernet, men jeg greier ikke å få lagt den til igjen, så jeg foreslår at denne artikkelen tilbakestilles, så kan dere få teste så mye dere vil. Funker det ikke er det tydeligvis en smal sak å fjerne kategorien, og man bør i så tilfelle kanskje vurdere å rette en request til de som lager softwaren om å få mulighet til å kategorisere artikler under alternative navn. --Chrmb 4. sep 2005 kl.21:16 (UTC)
Du kan jo godt teste det selv, man trenger ikke revertingsfunksjon for å gjøre det. Bare legg inn kategorien, eller lagre en gammel versjon der kategorien er med. Det er egentlig ikke noe poeng å prøve; se Meta:Help:Redirect. Det rette stedet å ta opp en endring er på Meta:, jeg ser at det allerede er noen som spør om det samme på Meta:Help talk:Redirect og du kan jo slenge deg på der. Antagelig er det noen som vet svaret på hvorfor det ikke allerede er innført. Cnyborg 4. sep 2005 kl.22:26 (UTC)
Betviler du at den forrige versjonen av denne siden faktisk fungerte slik jeg forteller? Nå var det jeg som lagde denne redirecten i utgangspunktet, med en kategori, og i nevnte kategori dukket Redirect-artikkel-navnet opp (Kong Olav osv.), og trykte du på den, ble du redirigert til E10. På grunnlag av generell skepsis ble dette selvsagt grundig testet (spesielt siden det ifølge dokumentasjonen skulle være umulig). Videre forteller BjørnN at du nå ikke får lagret kategorier på Redirecter lenger, og det fikk ikke jeg til lenger heller (mulig det har vært en bug her). Ergo, for å prøve dette ut, må noen slette den siste versjonen. Jeg kan ikke. Forresten er det mest trolige svaret på hvorfor det ikke er innført at ingen utviklere har forutsett dette scenarioet. --Chrmb 4. sep 2005 kl.22:35 (UTC)
Nei, jeg betviler ikke det, det skjer stadig rare ting. Jeg har nå klikket på reverteringsfunksjonen to ganger, og den godtar det ikke, ettersom programvaren leser de to versjonene som det samme. Det dukker ikke engang opp i historikken at jeg har forsøkt. Cnyborg 4. sep 2005 kl.22:52 (UTC)
De får det til på en: med en mal som kan legges på samme linje som redirecten. Se en:Category:Redirects from alternate spellings, så finner du eksempler. Malen er en:Template:R from alternate spelling; den kan sikkert lages slik at man med et parameter bestemmer hvilken kategori det skal ligge i. Cnyborg 4. sep 2005 kl.22:58 (UTC)
Sådan, nå fungerer det. Du legger inn {{redir-kat|kategorinavn}}. Dersom en redirect skal sorteres på spesiell måte i kategorien (f.eks. på etternavn eller nummer) må man buke en annen mal, {{redir-kat-sort|kategorinavn|sorteringnøkkel}}.
Se der, ja. Genialt. :) Må prøve å huske på den malen der.