Diskusjon:Koffein

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alkaloid[rediger kilde]

Koffein er et alkaloid og har da kjemiske likhetstrekk med f.eks nikotin, heroin og morfin. Selv om koffein ikke gir ruseffekter, kan det tenkes at høyt koffeinintak over lengre tid likevel kan påføre organismen skadelige effekter som f.eks forstyrrelser i hormonsystemet, fordøyelsesbesvær og abstinensproblemer ved sepponering? JEg er 13 og drikker mye? JÆ

Har forsøkt å legge inn et par referanser her i dag mens jeg allikevel satt og skrev om koffein et annet sted. Burde mer spesifikke, uvanlige ting som Yerba maté og coffe arabica tas ut av en generell artikkel som denne? Har valgt å legge inn en tabell med koffeininnholdet i ulike drikker, da det antakelig er det mest relevante for den jevne bruker. @JÆ:Kaffe og koffein er brukt i så stort omfang i så mange hundreår at man vet temmelig sikkert at det er trygt. Både ønskede og uønskede effekter er jo der på kort sikt, og abstinensplagene kan være betydelige. Daimo 27. des 2008 kl. 15:45 (CET)

Kategori[rediger kilde]

Hvorfor er denne under gift? Så og si alle stoffer er farlige ved overdreven bruk. Grrahnbahr 10. nov 2007 kl. 18:14 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Koffein. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. okt. 2023 kl. 09:48 (CEST)[svar]