Diskusjon:Klokkespill

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg trodde et klokkespill var et instrument som besto av en rekke klokker (som kirkeklokker), de skal være stemte og klinge sammen. Klokkespill som dette er på Oslo Rådhus, på Sem Rådhus i Tønsberg og i Trefoldighetskirken i Arendal. Se klokkestøper Olsen Nauen s hjemmesider. krg 24. okt 2006 kl. 22:09 (UTC)

separasjon av "klokkespill" og "glockenspiel"[rediger kilde]

Nå har jeg sett på nær sakt alle de forskjellige språks-wikiene, og alle som én bortsett fra de to norske (og den danske med én setning) gjør forskjell på klokkespill/glockenspiel (leketøy-orkesterinstrumentet med metall plater man slår på) og klokkespill/carillon (sett med klokker i tårn)

På norsk wikipedia har vi faktisk *også* sider for carillon https://no.wikipedia.org/wiki/Carillon https://nn.wikipedia.org/wiki/Carillon

Når jeg arbeider med instrumenter, på MusicBrainz og wikidata, blir det veldig kronglete at norsk wikipedias side om klokkespill (denne) omhandler to (svært forskjellige) instrumenter på samme side. Meta-semantisk, er det óg uheldig.

(bm: Jeg har personlig aldri hørt, (eller brukt selv) "klokkespill" om "glockenspiel" instrumentet, kun om "carillon" instrumentet.)

CatCat (diskusjon) 13. aug. 2019 kl. 05:14 (CEST)[svar]