Diskusjon:Kebab

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Faktafeil[rediger kilde]

Denne artikkelen har flere alvorlige faktafeil. Kebab betyr ikke "på spyd", men "(grillet) kjøtt", retten er ikke bare tyrkisk, det finnes en hel rekke andre kebabretter osv. Artikkelen bør rettes eller slettes. Elisabethd 29. sep 2006 kl. 22:31 (UTC)

Du får dokumentere at kebab ikke er tyrkisk Elisabethd

se Bokmålsordboka som sier:

  • kebab -en (tyrkisk (shish) kebab, '(grillet) lammekjøtt') rett som består av grillet kjøtt i tynne strimler servert på spidd el. som fyll i brød, jf sjaslik.

når det gjelder grillet kjøtt kan du se her:

Se matprat - Der står det: Kebab betyr; på spyd.
  • Ellers må jeg få lov å si at en slik holdning som sier slett ikke er særlig positiv, spesielt når det gjelder en artikkel som finnes på veldig mange forskjellige språk på wikipedia. Hvis noe er galt er det bare å rette det opp. Det er det Wikipedia handler om. Vennlig hilsen --Jarvin 29. sep 2006 kl. 22:56 (UTC)

"Kebaben inneholder i hovedsak mekanisk utbenet kjøtt (MUK),...". Jaha? På siden om muk står det at det ikke er tillat å lage MUK av storfe og sau, bare svin og fjørkre. Det er ikke svin i kebab, det lages av storfekjøtt eller lam. Derfor kan det ikke være MUK i "vanlig"/dönner-kebab. Jeg fjærner derfor dette.

Kan ikke helt se hvorfor det som står under "kebabens rykte" blir fjernet. De som driver å fjerner det, bes komme med en begrunnelse. Ellers er slettingen å anse som vandalisme. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.203.103.62 (diskusjon · bidrag) 19. okt 2009 kl. 11:05 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Kontroversielle påstander skal alltid kildebelegges. Nyheter angående utsalgssteder for en vare er ikke alltid relevante for varen som helhet. Beskyldninger om vandalisme medfører et dårlig samarbeidsklima. - Soulkeeper 19. okt 2009 kl. 11:07 (CEST)

Veldig fint at Soulkeeper postet en begrunnelse for slettingen. Tar man å googler kebab/kebabkongen får man en hel rekke treff som kobles til sæd i maten som ble servert.

Jeg fastholder min påstand om at sletting av artikler uten skriftelig begrunnelse er å anse som vandalisme.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.203.103.62 (diskusjon · bidrag) 19. okt 2009 kl. 11:15:06 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Ærlig talt sliter jeg med å se at sletting av en slik vandrehistorie skal være verdt noen forklaring, men hvis du ser på din seneste fjerning, er det klart at du må ha sett begrunnelsen jeg ga. Med mindre du kjører noenslags automatisering eller på annen måte lukker øynene, da ... — the Sidhekin (d) 19. okt 2009 kl. 12:33 (CEST)

Rulle-kebab[rediger kilde]

Er det en Norsk variant som bare finnes her?Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.108.193.174 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg har nesten lurt på om det er en bergensk spesialitet? Når jeg bodde i Oslo fikk jeg kebab i pita-brød dersom jeg ikke spesifiserte det. I Bergen må man be spesifikt om pitabrød, ellers får man rulle-kebab (altså kebab i en slags "lefse"). Jeg har kjøpt kebab på flere steder både i Oslo og i Bergen og det virker som om det er nokså konsekvent (selv om antallet kebab-sjapper jeg har vært innom neppe er stort nok til å si noe sikkert). Odd Eivind 15. nov 2010 kl. 21:51 (CET)