Diskusjon:Kafé

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Foreslår dette som start på en viktig artikkel, selv om den nå er veldig kort. Foruten at kaféene er viktige sosiale samlingspunkt har blant annet har filosofer som Jürgen Habermas skrevet mye om kaféene som katalysator for offentlig diskurs, og mye, mye mer. --KEBman 20. okt 2006 kl. 16:18 (UTC)


Det står i artikkelen: "Gjestene i en kafé sitter vanligvis ved småbord og serveringen foregår enten fra bak en disk eller ved bordene." Om norsk skal følge internasjonal bruk av ord så er Kafé et sted man blir servert. Hvis serveringen foregår fra en disk heter det i Europa kafeteria. I USA har de "opphøyet" kafeteriaene til kaféer, men om ordvariantene skal ha mening bør kafé forbeholdes steder hvor man (sitter ned og) blir servert og kafeteria brukes om steder hvor man (står i kø og) serverer seg selv.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kafé. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. des. 2021 kl. 14:44 (CET)[svar]