Diskusjon:Josh White

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Josh White. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. apr. 2019 kl. 07:25 (CEST)

Afroamerikanere[rediger kilde]

@Erik den yngre: Hei, ser du tatt bort afroamerikanere på Josh White. Vil bare høre hvorfor? Er det noe du vet 100% sikkert? Har en del kjennskap til vedkommende og vil gjerne ha mer info hvis du har det. Colosseum~nowiki (diskusjon) 29. jan. 2021 kl. 12:17 (CET)

Det fremgår ikke av brødteksten (altså ikke et tema i biografien). Vi kategoriserer ikke personer etter hudfarge og hårtype. Kategorier skal være relevante og dokumenterte. --Vennlig hilsen Erik d.y. 29. jan. 2021 kl. 12:21 (CET)
At det ikke står i biografien er vel mindre interessant, og selvsagt kategoriserer man ikke personer etter hudfarge og hårtype. Men det ville vart interessant å vite hva han var. Var han afroamerikaner eller ikke? Man skal ikke fjerne "afroamerikanere" uten å sjekke opp riktigheten i dette. Jeg går ut fra at når det ble lagt inn på siden så ble det også sjekket opp tidligere. Etter et kjapt søk så fant jeg dette. Her står bl.a. I tillegg ble presidenten og kona faddere for White’s sønn, og i 1941 spilte han altså, som første afroamerikanske artist, en konsert i Det Hvite Hus.. Så jeg håper du omgjør redigeringen din. Mvh. Colosseum~nowiki (diskusjon) 29. jan. 2021 kl. 13:20 (CET)
Nei det er omvendt. Først må informasjonen innarbeides i artikkelen og belegges med seriøse kilder, og det er ikke nok å konstatere at han var «afroamerikaner», det må også fremgå at dette er noe vesentlig i vedkommendes virke i offentligheten. Dernest kan kategorien tilføyes. Det er selvsagt den som vil tilføye en opplysning som har bevisbyrden, og jo mer spesiell opplysningen er desto tyngre er bevisbyrden. «Afroamerikaner» er generelt et forferdelig begrep fordi det er basert på utseende, men det er vanlig i USA. --Vennlig hilsen Erik d.y. 29. jan. 2021 kl. 13:33 (CET)
Nå er du jo rett å slett vanskelig. Fjerner datoer til trass for at dette meget ofte skrives sånn og dessuten er en mer precis opplysing. Så dette med afroamerikanere. Samme sak, du er rett å slett vanskelig. Her finnes kilde og allikevel vil du ikke ha det med. Dessuten er jo dette med å være afroamerikanere noe å være stolt av. Jeg ser det i hvert fall på den måten.Colosseum~nowiki (diskusjon) 29. jan. 2021 kl. 13:51 (CET)
Vi hadde en diskusjon tidligere på Wikipedia:Tinget#Infoboks_og_åpningssetning der vi ble enige om at det er OK å forenkle åpningssetning dersom infoboksen er god. Vennlig hilsen Erik d.y. 29. jan. 2021 kl. 15:03 (CET)
Når man legger ut en ny side så er det greit, men å gå inn på de sider hvor det allerede er skrevet opp datoer blir etter min mening helt feil. For det første må man da gjøre det på alle (og det er litt av en jobb), for det andre blir det å overkjøre tidligere bidragsyter. Når folk har tatt seg tid til å legge inn disse tingene så skal man heller være glad for det. Dessuten er infoboksen ikke bra. Hva gjelder dette med afroamerikanere så mener jeg fortsatt du skal legge det tilbake når det med et par tastetrykk lett gikk å finne kilde til dette. Att du synes det er et "forferdelig" begrep er jo fullstendig irrelevant i denne sammenheng. Å være afroamerikanere er jo noe man skal være stolt av. Du har vel hørt "i'm black and i'm proud". Mvh Colosseum~nowiki (diskusjon) 29. jan. 2021 kl. 15:27 (CET)
Ja det nærmer seg dokumentasjon på at hans hudfarge og frisyre er et vesentlig aspekt ved hans liv, men jeg skulle helst sett en utdyping og ikke bare knyttet til en enkelt opptreden. Artikkelen trenger i det hele tatt flere kilder og bearbeiding av språket som har noen svenkismer. Vennlig hilsen Erik d.y. 29. jan. 2021 kl. 15:42 (CET)
Kjenner du ikke artisten? En av verdens mest kjente artister på midten av 1900-tallet. Jeg foreslår at du leser den engelske wikisiden. Finnes også andre plasser å lese hans historie. Han er jo en av de virkelig betydelsefulle personene når det kommer til dette å få de mørke opp og frem. Gjorde enormt mye på den tiden og viste at det gikk an, også for en farget mann, å både bli en populær musiker og en kjent skuespiller. Han er et musikalsk forebilde for en rekke kjente artister. Så begge dine redigeringer mener jeg er helt feil. Kan du rette i infoboksen sånn at den blir bedre, jeg vet ikke hvor man gjør dette. Greenville står dobbelt og New York mangler etter Manhasset. Mvh Colosseum~nowiki (diskusjon) 29. jan. 2021 kl. 16:49 (CET)

@Erik den yngre:Kan du forandre i infoboksen. Greenville står dobbelt og New York mangler etter Manhasset. [[Bruker:Colosseum~nowiki|Colosseum~nowiki(diskusjon) 30. jan. 2021 kl. 16:53 (CET)

Så kan du være snill å legge tilbake "afroamerikanere". Colosseum~nowiki (diskusjon) 30. jan. 2021 kl. 16:56 (CET)

Det er en glipp i import av data fra Wikidata. Skal se om noen kan fikse. Vennlig hilsen Erik d.y. 30. jan. 2021 kl. 19:17 (CET)