Diskusjon:Jorddunstfestivalen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i november 2008, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Hva er årsaken til navnet jorddunst? Det hadde vært interessant å ta med i artikkelen. Mvh Mollerup 20. nov 2008 kl. 18:05 (CET)

Hei ! Jepp, har tenkt lenge på det, men har ikke turt å endre noe nå i denne godkjenningsfasen. Skal lage en overskrift som eheter Bakgrunn jeg her etterhvert. Mvh Frode Dette usignerte innlegget ble skrevet av 193.71.112.169 (diskusjon · bidrag) 22. nov 2008 kl. 10:53 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)


Hei igjen ! Jeg prøvde å lage årsaken til Jorddunstfestivalen, men det ble slettet umiddelbart, på tross av at jeg skrev at medisinsk sett oppfattes sykdommen som mytisk og ikke påvisbar.

FrodeDette usignerte innlegget ble skrevet av Jorddunst (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Jeg skrev om avsnittet og gjorde det mindre "medisinhistorisk". Jeg mener det kan stå slik det er nå. Om du føler for det, og har noen kilder om dette, kunne det vært moro med en artikkel om denne sykdommen. Jorddunst (sykdom), eller Jorddunst (mytisk sykdom) eller noe slikt. MVH 3s 22. nov 2008 kl. 11:54 (CET)
Hvorfor parentes? Jorddunst burde holde. (Månesyke er dessverre bare en omdirigering ...) — the Sidhekin (d) 22. nov 2008 kl. 11:59 (CET)

Hei ! Jeg synes ikke noe om det slik det står nå. Humoren i dette er litt av festivalens sjel. Denne sjelen er påvist fra flere hold, og vi bygger veldig mye av Jorddunstfestivalen rundt dette. Jeg mener at når jeg skriver at denne sykdommen er mytisk og ikke påvisbar så skjønner de fleste at det som kommer etterpå ikke er ankerfestet medisinsk. Det handler derfra og ut mer om et sagn eller en legende. Slikt må jo også ha en plass her inne ? Når det gjelder tilfellene av sykdommen, så er ikke disse oppfunnet av oss, men fortalt oss av eldre folk.

FrodeDette usignerte innlegget ble skrevet av Jorddunst (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg kan forstå det, men Wikipedias oppgave er ikke å formidle festivalens sjel, men å formidle de rene fakta om festivalen. Hjemmesiden til festivalen er stedet for å formidle det mer subjektive. Konkret om tilfellene av sykdommen passer best inn i en artikkel om denne sykdomen. Dette artikkelen handler om en festival. MVH 3s 22. nov 2008 kl. 12:18 (CET)

Hei ! (fritt fra levra) Jeg lærer nå hele tiden noe om kravene her inne. Jeg skjønner at dere vil at jeg skal lage en artikkel om sykdommen Jorddunst, men dette er jeg (eller andre for den sakens skyld ) rett og slett ikke i stand til slik kravene er. Sjelen vår er meget viktig. Husk at å arrangere en festival som Jorddunst her ute hvor folk bare skal ha Kurt Nilsen, sie Gubba og Too Far Gone er tilnærmelsesvis galmannsverk. Vi hadde vært rike i dag om vi hadde valgt disse artistene, men dette er ikke hensikten med festivalen. Om vi en dag skal lykkes med Jorddunst, så er sjelen eller identiteten det viktigste midlet vi har. Denne må og skal gjenspeiles i alt vi skriver og gjør. Vi konkurrerer i dag med Bussekaillfestivalen på Hitra og Frøyafestivalen. Disse festivalene har ingen sjel som skiller dem ut fra andre festivaler, og er med sitt musikkvalg bla nedbyggende for ungdommenes identitet til øyene her ute. (jeg kan utdype dette ved behov)Jeg skjønner at dere må stille krav her inne, men la nå ikke kravene overskygge artikler som leserne kan se humoren i. Jeg har sjekket litt rundt her inne, og finner lett artikler som var dårligere enn vår initielle, og som omhandler arrangement som ikke er like fremtredende som vår i de forskjellige lokalmiljøene.

Frode

Ser ikke ut som jeg får noe svar her. Avslutningsvis vil jeg bare si at artikkelen slik den nå fremstår uten eksempler på hvordan sykdommen angrep sine utvalgte er rimelig uinteressant og også irrelevant. Jeg vil henstille på det sterkeste at Bakgrunnen for festivalen blir slettet. Frode

Jeg tror du må skille Wikipedia fra Jorddunst. Wikipedia er ikke, og skal ikke være, et medium for promotering av denne festivalen. Vi kan gi informasjon om den, og denne informasjonen skal være objektiv og riktig. «Sjelen» til festivalen er ikke på noen som helst måte Wikipedia sitt ansvar. Den må ivaretas av festivalen selv, på arenaer som er egnet til det. Humor er ikke et virkemiddel man bruker i et leksokon. Om du mener det er et viktig trekk med festivalen, kan man eventuelt skrive et avsnitt om det.
Når du sier at sjelen og identiteten må gjennspeiles i alt dere sier og gjør, er det sikkert både riktig og prisverdig. Husk da at det som står i denne artikkelen ikke er noe festivalen sier, men noe Wikipedia sier. Om det er på sin plass, kan det komme avsnitt med kritikk av festivalen i denne artikkelen etter hvert. Wikipedia beskriver de kalde, tørre fakta. Vi formidler ikke sjel og identitet.
Om du finner artikler du mener er dårlige, er det bare å ta tak i dem, ingenting er bedre enn at de blir forbedret.
En eventuell artikkel om sykdommen hadde vært interessant, men er ikke på noen som helst måte et krav. En slik artikkel må i så fall stå som en selvstendig artikkel som ikke er knyttet opp til denne festivalen, men som en faktabasert medisin/folketroartikkel
(PS: Husk å signere innlegg. Du gjør det med ~~~~ MVH 3s 22. nov 2008 kl. 14:39 (CET)

Hei ! Jeg skjønner at Wikipedia ikke er et promoteringsselskap for Jorddunstfestivalen. Det jeg ikke kan forstå er at artikkelen om sykdommem som jeg skrev promoterer festivalen mer enn den som står der nå. Slik den foreligger nå er den som tidligerer nevnt uinteressant, og reiser egentlig flere spørsmål om sykdommen Jorddunst enn den besvarer. Enda verre blir det når det ikke finnes noen dokumentasjon om fenomenet noen andre steder enn på Jorddunst sine hjemmesider. For oss er jo dette forsåvidt greit, men vi har liten eller ingen interesser av besøkende på våre hjemmesider som havner der i sin søken etter informasjoner om sykdommen. Å uttømme emnet direkte på Jorddunstfestivalens wikipediaside er jo en mulighet? Hadde jeg visst at jeg ikke kunne slette mine innlegg, hadde jeg ikke kommet til å skrive det jeg brukte mye tid på i dag tidlig. Med dette som bakgrunn vil jeg igjen henstille på det sterkeste til dere om enten å slette det som står under "Bakgrunnen for navnet", eller benytte det jeg opprinnelig skrev. Jeg har etter mitt skjønn som legmann ennå ikke mottatt noen holdbare argumenter for at det jeg skrev promoterer festivalen mer enn det som allerede er skrevet om festivalen i innledningen.

Mvh Jorddunst 22. nov 2008 kl. 15:27 (CET) Frode

Jeg er uenig i at det er uinteressant. Det er klart at det hadde vært kjekt med mer informasjon om denne sykdomen, og stedet for det er i artikkele Jorddunst, ikke i artikkelen om festivalen. Når festivalen på sine hjemmesider sier at de samler inn penger for å hjelpe ofre for sykdommen, er det absolutt relevant informasjon å ha med. Jeg mener derfor at avsnittet ikke skal fjernes, men heller ikke at det kan stå slik det var i dag tidlig. Akkurat det som står om navnet har ingenting med promotering å gjøre. Det har med hva Wikipedia kan legge fram som fakta. Informasjon om folk som dør av mytiske sykdommer kan ikke legges fram som fakta, uansett om det er i denne artikkelen. Det som har med promotering å gjøre, er fokuset på å formidle festivalens sjel. Det er promotering, og ikke noe vi vil ha på Wikipedia. MVH 3s 22. nov 2008 kl. 15:41 (CET)

Gi meg en god grunn til at dette avsnittet ikke blir forsøkt omarbeidet men fjernet, når vi har levende referansepersoner som etter sitt legmannskjønn kan bekrefte det inntrufne? "De mildeste langtidsvirkningene av sykdommen fører til problemer med bevegelsesapparatet. Det første kjente tilfellet av Jorddunst stammer tilbake fra det 17. århundre, da en person på Strømøya skulle ha blitt rammet av den. Det mest tragiske tilfellet vi kjenner til er fra Gjøa på Namdalskysten, hvor en person etter sigende brukte tiden frem til han ble 40 år på å bestemme seg om å fri til sin utkårede. De rakk å få tre barn før han døde i Jorddunst. Han ble bare 43 år" Klarer du det så skal jeg gi meg. I dette avsnittet bruker jeg ord som "skulle" og "etter sigende". Alle skjønner jo at vi ikke stoler helt på vurderingene gjort av referansepersonene når vi bruker disse ordene? Jorddunst 22. nov 2008 kl. 16:36 (CET)

Den åpenbare grunnen er at dette er informasjon som kan passe inn i en artikkel om sykdommen, ikke i en artikkel om en festival. Avsnittet er omarbeidet med utgangspunkt i det du skrev. MVH 3s 22. nov 2008 kl. 16:41 (CET)

Med bakgrunn i informasjonen jeg har fått gjennom dagen har jeg nå fjernet siste del av avsnittet også, da det mer enn noe forteller om sjelen vår. Det jeg nå sitter igjen med er hvorfor i alle dager jeg ble bedt om å fortelle om årsaken til at vi valgte navnet. En ubeskrevet sykdom, både på Wikipedia og ellers er ingen årsak slik jeg ser det, og jeg henstiller igjen om at dere også fjerner resten.

Jorddunst 22. nov 2008 kl. 17:19 (CET)Frode

Hei igjen ! Da ingen svar er kommet på mitt siste innlegg regner jeg med at alle er enige, og jeg sletter derfor også siste som nå fremstår som meningsløst. 193.71.112.169 22. nov 2008 kl. 21:10 (CET) Frode

Oi, jeg beklager alt oppstusset spørsmålet mitt bragte. En setning a-la «Festivalen har fått sitt navn etter sykdommen jorddunst» hadde holdt :-) Mvh Mollerup 22. nov 2008 kl. 21:45 (CET)
Jeg satte inn igjen denne informasjonen. Jeg mener den er relevant for artikkelen, da det er interessant hvorfor festivalen har fått dette navnet, særlig siden festivalen hevder å samle inn penger til forskning på temaet. At du ikke får svar på noen timer en lørdagsettermiddag/kveld er ikke nødvendigvis det samme som enighet. At du mener denne informasjonen bryter med festivalens sjel får være. Jeg mener informasjonen er relevant og informativ. Festivalens sjel har jeg ikke tenkt å ta hensyn til. MVH 3s 22. nov 2008 kl. 23:57 (CET)

La oss finne ut av dette[rediger kilde]

Dette har utviklet seg til noe som minner sterkt om en redigeringskrig. Jeg er en av partene i dette, noe jeg ikke skal legge sjul på. Kan vi ikke gjøre oss ferdige med dette her på diskusjonssiden før vi gjør noe mer?

Jeg kan ikke forstå hvorfor Jorddunst ikke vil ha med informasjonen om hvor festivalen har hentet navnet sitt fra. Dette virker for meg å være svært relevant informasjon, særlig fordi festivalen driver en slags pengeinnsamling til støtte for denne sykdommens ofre. Om det er tull eller ikke, er egentlig ikke så viktig, da dette tydligvis er viktig nok til å gi festivalen navn. At informasjonen som står ikke er i festivalens ånd eller slik festivalen ønsker, er ikke noe Wikipedia kan ta hensyn til.

Så hvorfor mener du at informativt stoff om denne festivalen ikke skal ståi artikkelen? Bortsett fra at det ikke er i festivalens ånd? MVH 3s 23. nov 2008 kl. 00:45 (CET)


Som jeg ser det, er det ikke mer å finne ut av. Vi startet med en diskusjon på om festivalen vår hadde en berettiget plass her inne, og siden har det gått slag i slag bokstavelig talt. Bare det at dere kunne finne på å vurdere berettigelsen gjorde meg forbannet for å si det mildt. At dere på et eller annet tidspunktet har skiftet regime i deres berttigelsesvurderinger kunne ført til at festivalen vår ikke ble registrert her inne. Det er min påstand at det var kun flaks og min vilje som til slutt førte frem. Jeg ser i ettertid at jeg kunne gjort ting annerledes for å unngå å komme i en slik situasjon på festivalens vegne. Bla kunne jeg ha gått mye høyere opp på banen i mine vurderinger av festivalens viktighet og størrelse, som jeg ser andre har gjort. Jeg valgte istedet å legge meg på en linje som jeg kunne stå inne for, og som ikke trengte justeringer av sannhetsgehalten i ettertid. Dette valget kunne ha kostet oss dyrt. Jeg er glad for at jeg i vurderingsfasen ikke fulgte min innskytelse om å slette festivalen. Dere kjenner vel ikke følelsen av å bli vurdert som en tulling uten å kunne gjøre noe med det vil jeg tro?

Til slutt noe spørsmål:

Jeg ser nå at veldig mange av de eksterne lenkene er fjernet. På hvilket grunnlag gjøres dette utvalgsmessig?

Hvorfor kan ikke festivalen under Kategorier registreres som en Norsk Festival ?

Jeg ser at dere skal ha en referanse på festivalens betydning for ungdoms bolyst identitet og trivsel. Det er en gåte for meg at denne setningen ikke ble slettet umiddelbart, dette med bakgrunn i øvrig argumentasjon om sletting her inne. Det var nemlig godkjenningen av denne setningen som gjorde at jeg turde å beskrive sykdommen slik jeg gjorde. Jeg kommer ikke til å argumentere for at denne setningen skal beholdes, da en slik diskusjon vil bli alt for dyptgripende og omfattende. Festivalers betydning for ungdom er "common knowledge" slik jeg ser det.

Hvilke vurderinger ligger til grunn for å referere til en side som ikke har noen relevans? Vil ikke en slik direkte referanse til en ikkemedisink forklaring på en sykdom påvirke Wikipedias omdømme ? Hvilken kontroll har dere på om jeg endrer denne siden ?

Avslutningsvis vil jeg gjenta at siden om Jorddunst slik den nå fremstår ikke er i vår ånd, hverken innholdsmessig eller lingvistisk.

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 10:26 (CET) Frode

At du føler du blir tatt dårlig i mot, er beklagelig. Artikler på Wikipedia har visse krav de må fylle, språklig, innholdsmessig og mtp hva de beskriver. Mange artikler blir vurdert for sletting, uten at det er noe galt med dem. Det kan være uklarheter mtp om de oppfyller kravene, det kan være dårlig språk eller det kan rett og slett være en feil vurdering å nominere dem til sletting. Ingen er ufeilbarlige, heller ikke dem som skriver her.

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 12:55 (CET)Jeg skjønner at dere ikke er ufeilbarlige. Det er ikke dette jeg angriper. Det jeg angriper er regimet for hvordan artikler etter min mening ukritisk havner i klassen "foreslått hurtigslettet". Vår initiell artikkel var hverken sjikanøs eller skadelig for noen. Jeg lærte utrolig mye i denne fasen, og skulle jeg noen gang komme i en situasjon der jeg på nytt føler at jeg må skrive en artikkel her inne vil jeg gjøre ting annerledes. Artikkelen om Jorddunst var initielt skrevet på en slik måte at jeg kunne stå inne for hvert eneste ord. At ikke alt var relevant får så være.

Nå syns jeg du er urettferdig. Jeg hadde nær foreslått den hurtigslettet, for artikkelen var slettet – etter diskusjon – tidligere i år. Gitt utviklingen er jeg faktisk rimelig fornøyd med meg selv for ikke å ha gjort det. Vi har ikke tid til å ta alle slettede artikler opp til ny vurdering – hurtigslett er rutine for gjenskapte artikler – men klart, når der er nye momenter, vil vi gjøre en ny vurdering. Jeg syns regimet har fungert, og prosessen har vist seg alt annet enn ukritisk, i og med at artikkelen til sist ble beholdt. — the Sidhekin (d) 24. nov 2008 kl. 16:26 (CET)
Til spørsmålene dine. Jeg slettet de eksterne lenkene da jeg ikke så nytten i å ha mange lenker til diverse avisartikler om festivalen. Tenk om vi skulle ha lenker til alle artiklene om Hove eller Øya... De som står igjen er festivalenes sider (Offisiell og MySpace) og en side med bilder fra festivalen. Bilder en noe det er vanskligere å ta inn på Wikipedia enn tekst, så derfor lenker vi ofte til eksterene bildesider. Det går ann å være ueinig i denne vurderingen, og den kan til og med være feil, men slik var min vurdering.

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 12:55 (CET)Dette spørsmålet svarer du ikke på. Jeg har hele tiden skjønt at alle disse referansene ikke kunne stå iht regelverket. Jeg har lagt dem inn for å berge festivalens berettigelse her inne. Å med vilje overvurdere egen fortreffelighet i en innledende fase er en annen metode har jeg skjønt.

Artikkelen ligger i kategorien Kategori:Musikkfestivaler i Sør-Trøndelag som igjen ligger i Kategori:Norske festivaler, så den ligger i kategorienen, om enn indirekte.

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 12:55 (CET)Dette er ikke konsistent her inne.

Det er fordi vi har mange brukere, og det er ikke alle som skjønner hvordan kategoriseringen skal fungere. Selv bruker jeg mye tid i et forsøk på gjøre dette mer konsistent, men vi har altfor mange artikler til at én eller en håndfull brukere kan klare å få det helt konsekvent. Men, det er slik det skal være. — the Sidhekin (d) 24. nov 2008 kl. 16:26 (CET)
Jeg kan godt gå med på å fjerne setningen om festivalens betydning for ungdom i nærmiljøet. Jeg gjorde den mer nøytral og satte in en {{tr}} for å få den til å passe bedre inn, men mener fremdeles at den ikke helt er på sin plass om den ikke kan belegges med kilderhenvisning. At den står nå er et forsøk på å vise velvilje ovenfor deg, og jeg blir litt forundret over at du vil ha fjernet dette, slik jeg ble forundret over at du ville ha fjernet informasjonen om navnet på festivalen når det ikke ble akkurat slik du ville ha det.

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 12:55 (CET)Tusen takk for velviljen, men hva har velvilje her inne å gjøre? Foruten kampen mot forflatningen av musikktilbudet presentert av store kommersielle aktører er ungdoms trivsel viktig for oss. At festivalen bidrar til dette er hevet over tvil, og er som sagt "common knowledge". Generelt er dette også forskningsmessig påvist. Som sagt tidligere, denne setningen er roten til alt ondt, og kan føre til at andre artikkelskrivere havner i det samme uføret som meg. Til siste del i dette avsnittet: Da det neppe noen gang kommer til å bli skrevet en artikkel om sykdommen Jorddunst, syntes jeg det var greiere å skrive en så objektiv artikkel som mulig på vår wikipediaside. Slik dette avsnittet fremstår nå reises det flere spørsmål enn det gir svar. I tillegg referereres det til en side som i sin helhet er tendensiøs grunnet at den skal tjene som en formidler av festivalens ånd

Man refererer selvsagt ikke til en side uten relevans. Jeg er ikke helt sikker på hvor du vil med spørsmålet, men om det er navnereferansen du tenker på, er den ment å skulle vise at festivalen går ut med at kommunelegen er ansvarlig for prosjektet med denne sykdomen. Om dette er feil, er det selvsagt beklagelig, men mer for festivalen enn Wikipedia. Man har selvsagt aldri full oversikt over hva som skjer med lenker etter at man har lagt dem inn. Derfor kan alle endre på det som står på Wikipedia om de finner feil.


At det som står her ikke er i festivalens ånd, er absolutt ikke et problem, heller stikk motsatt. Du har tidligere sagt at du forstår forskjellen mellom Wikipedia og festivalen, men gjør du egentlig det? Denne artikkelen er Wikipedia, ikke noe festivalen har kontroll over og kan forme slik den vil. Denne ånden deres, er noe dere må bruke deres egne kanaler til å formidle. Det kan ikke skje her. Wikipedia skal formidle fakta, ikke stemninger og følelser. At du mener man ikke finner festivalens ånd her, er på mange måter et tegn på at artikkelen er en objektiv artikkel. MVH 3s 24. nov 2008 kl. 10:53 (CET)

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 12:55 (CET)Ånd og sjel er feil ordbruk. Erstatt dette med dårlig norsk. Jeg er ingen ekspert i det norsk språk, men som det fremstår nå er det usammenhengende grunnet all slettingen. Jeg kan heller ikke redigere dette, av frykt for på nytt å havne i samme uføret.

Jeg avslutter med dette denne diskusjonen, og ønsker dere her inne lykke til videre i arbeidet. Hva dere nå enn gjør med siden til festivalen er ikke så veldig viktig for meg lengre. Jeg kan bare ytre et lite ønske om at alle behandles likt, og at Wikipedia dermed blir konsistent.

Jorddunst 24. nov 2008 kl. 12:48 (CET) Frode

Hei, igjen. Jeg ser at du har fått beskjed om at det er fint om du skriver samlet, slik at det er lettere å se hvem som har skrevet hva, og at du har satt inn underskrifter på din tekst. Det er helt greit forstålig slik det er nå, tror jeg, så det kan stå slik for nå.
Jeg vet ikke helt om du vil ha svar på det du sier, eller om det bare er lufting av frustrasjon, men jeg vil på generelt grunnlag si at vi forsøker å behandle alle artikler etter de samme kravene. Dette går selvsagt ikke alltid, og det er ikke noe problem å finne eksempler på at artikler blir behandlet for strengt eller for løst. Men vi forsøker. Så vi deler ditt ønske om å gjøre Wikipedia mer konsistent. Jeg vil gjennta det jeg har sagt på diskusjonssiden din om at jeg håper du ikke tar skrekken av at Wikipedia kan virke litt firkantet. Du har helt sikkert mye du kan bidra med her, og jeg håper du vil fortsette å skrive artikler. MVH 3s 24. nov 2008 kl. 14:19 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jorddunstfestivalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 12:19 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jorddunstfestivalen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. feb. 2023 kl. 21:27 (CET)[svar]