Diskusjon:Jordbruksrevolusjonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Flott at noen endelog tok seg av å skrive denne artikkelen. Her kan det jo etter hvert fylles på med en masse interessant (for)historisk stoff fra ulike verdensdeler. Uansett har vi her en god innledning. Mahlum 24. apr 2005 kl.05:52 (UTC)

Jeg synes denne artikkelen bør gjenspeil alle historiske omveltninger i jordbruket. Som det står overfor, grei som innledning. Derfor bør den døpes om til ubestemt «Jordbruksrevolusjon». --Finn Bjørklid 4. apr 2007 kl. 14:39 (CEST)
Jordbrukserevolusjonen er vel synonymt med Den neolittiske revolusjon og bør flettes med denne. Når det gjelder seinere endringer i jordbruket, bør det behandles et annet sted. Mahlum 4. apr 2007 kl. 15:04 (CEST)
Er mer enig med Finn her. At den neolittiske versjonen er lik denne er nytt for meg. Videre er den andre artikkelen generelt sett bedre forsåvidt jeg kan se, så etter min mening er det bedre å beholde den, med evt. tilføyelse av hva som er å finne her. Deretter kan denne ta seg av mer generelle ting - opp til utfinnelsen av skurtreskeren for min del :) Noorse 4. apr 2007 kl. 15:05 (CEST)
Jeg er ikke begeistret for å miste oppslagsordet «Den neolittiske revolusjon» slik at det er «Jordbruksrevolusjonen» som må flettes inn i førstnevnte, men samtidig ser jeg utviklingspotensiale i «Jordbruksrevolusjon» som kan se videre enn bare til steinalderen. --Finn Bjørklid 4. apr 2007 kl. 15:10 (CEST)
Jeg foreslår at Jordbruksrevolusjonen omdirigeres til Den neolittiske revolusjon, som er faglig sett mer presist. Artikkelen om jordbrukets utvikling i sin alminnelighet, som du etterlyser, bør kanskje ligge under Jordbruk. Her er det nå bare en omdirigering til Landbruk, og det er ikke holdbart. Se f.eks. Store norske sin artikkel om Jordbruk. Mahlum 4. apr 2007 kl. 22:50 (CEST)
Det er ikke noen som har tatt en avgjørelse på dette etter ganske lang tid, og med støtte hos Mahlum, foruten at jeg ser at danske Wikipedia har opprettet en artikkel baser på vår artikkel «Den neolittiske revolusjon», beslutter jeg at jeg ville beholde det nåværende opplegget og fjerner flettemerkingen. Finn Bjørklid 8. jul 2008 kl. 23:03 (CEST)

Jeg opprettet pekerside, så tror både den neolittiske revolusjonen og andre revolusjoner skulle være dekket ved denne. Mvh. Mewasul (d) 28. aug 2008 kl. 08:38 (CEST)