Diskusjon:Jon Blund

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Første gang på norsk TV[rediger kilde]

Jon Blundfiguren var vel kjent i barne-TV-sammenheng lenge før «Jul i Skomakergata» ble laget? Jeg mener å huske disse filmene fra 70-tallet. --meco 17. mar 2006 kl.09:27 (UTC)

Kommunistisk propagandafigur til indoktrinering av barn?[rediger kilde]

Dette lukter av POV. Hvis det er slik at alle programmer rettet mot barn, farget av en bestemt ideologi, er "propagandafigurer" som brukes til "indoktrinering av barn" så er det for så vidt OK. Anne Kat. Vestlys bøker om Aurora er for eksempel helt klart preget av et sosialdemokratisk tankemønster. Men er det noen som omtaler denne figuren som "sosialdemokratisk propagandafigur til indoktrinering av barn"?--Pungmose 29. apr 2006 kl.18:33 (UTC)

Ja, det virker litt voldsomt og overdrevent når teksten fokuserer bare på dette. Jeg la derfor til en mer nøytral, generell innledning rundt begrepet Jon Blund og dempet påstandene om Sandmänchens propagandarolle ved å henvise til at disse påstandene har kommet fra forskjellig hold og ikke skrive at figuren nødvendigvis var det. Wolfmann 1. mai 2006 kl.10:22 (UTC)
Jeg delte for ordens skyld artikkelen i den generelle Jon Blund og Jon Blund (film) som omfatter Sandmännchen. Wolfmann 1. mai 2006 kl.12:22 (UTC)

Merkelig[rediger kilde]

Så lenge jeg har levd har det vært "den lille Ole med paraplyen" eller Ole Lukkøye. Først på 1970-tallet kom Jon Blund inn via svensk fjernsyn med den østtyske dukkefiguren. Er hovedoppslaget bare rått hentet fra tysk? 88.91.65.4 14. feb. 2015 kl. 21:32 (CET)[svar]

Bedre referanser?[rediger kilde]

Denne artikkelen var fram til 2015 merket med en mal som nå er slettet, en mal som etterlyste bedre referanser. Dersom du mener det er påstander i teksten som trenger referanser kan du merke den/disse med {{tr}} - eller selv utbedre artikkelen ved å legge inn kilder og referanser. Profoss og Bruker:Kimsaka 28. jun. 2015 kl. 20:43 (CEST)[svar]

Bedre referanser?[rediger kilde]

Denne artikkelen var fram til 2015 merket med en mal som nå er slettet, en mal som etterlyste bedre referanser. Dersom du mener det er påstander i teksten som trenger referanser kan du merke den/disse med {{tr}} - eller selv utbedre artikkelen ved å legge inn kilder og referanser. Profoss og Bruker:Kimsaka 29. jun. 2015 kl. 01:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jon Blund. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. des. 2021 kl. 06:38 (CET)[svar]