Diskusjon:Jomfrua

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bør ikke denne artikkelen hete Jomfru ikke Jomfrua? KjellG 27. mar 2007 kl. 21:38 (CEST)

Jeg har valgt Jomfrua fordi det er den vanlige betegnelsen på disse to spesielle fenomenene, og fordi betegnelsen Jomfru omfatter så mye annet at jeg mener den ikke er treffende her. Hans C 28. mar 2007 kl. 11:29 (CEST)
Du er vel ansvarlig for denne også? http://www.cappelen-krefting.no/hans/bumerkerinorge.htm. Jeg stusser over JomfruA, men ikke HanefotEN, MarekorsET osv, men har ikke noe mening ut over det. Jeg reagerte primært på JomfruA om stamperedskapet. Etter min mening heter dette redskapet "Jomfru" og synes ikke å høre hjemme i denne artikkelen om grafiske symboler, men heller som en egen artikkel. Se ellers artikkel Jomfru. KjellG 28. mar 2007 kl. 12:48 (CEST)
Ja, jeg har skrevet bumerkeartikkelen. Der ser du også navnet førkja på en noe tilsvarende figur. I bumerkelitteraturen m.m. har jeg hittil funnet disse to figurene alltid beskrevet i bestemt form. Jeg synes for øvrig at stamperedskapets navn lettere får sin forklaring ved å se på den grafiske figurens navn. Men det er fint om det kan skrives en egen artikkel om redskapet. Så kan jo artiklene henvise til hverandre så langt det passer.Hans C 28. mar 2007 kl. 14:02 (CEST)