Diskusjon:Jevndøgn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pleiades large.jpg Artikkelen Jevndøgn er del av underprosjektet Astronomi, som søker å øke antall artikler relatert til astronomi og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen, foreslå endringer eller besøke prosjektsiden hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som bør gjøres. Har du spørsmål kan disse stilles på diskusjonssiden til prosjektet.

Mer informasjon om artikkelen

  1. Crystal Project package graphics.png Denne artikkelen mangler vurdering av nivå.
  2. Userscript award.svg Denne artikkelen mangler vurdering av prioritet.
  3. Birth Rate in USA 1934-2004.PNG Sidevisningsstatistikk for denne artikkelen:

Formulering[rediger kilde]

Sitat andre avsnitt: "Ved et jevndøgn står solen i ett av to motsatte punkter på himmelkulen der himmelekvator (det vil si deklinasjon 0) og ekliptikken skjærer hverandre." Er det ikke mer riktig å si at jorden står i ett av to motsatte punkter? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.54.141 (diskusjon · bidrag) 25. mai 2011 kl. 13:10 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Nei, fordi dette er sett fra jordens ståsted. Skal man beskrive det fra solens ståsted, må det omskrives helt, til noe slik som "Ved et jevndøgn står jordens rotasjonsakse vinkelrett på en tenkt linje mellom hhv. solens og jordens senter ..." - det blir en veldig tungvint og lite intuitiv måte å beskrive det på. Når det er sagt, virker ikke dagens formulering helt optimal den heller, men jeg tror uansett det er best å beholde det «geosentriske» perspektivet i teksten hvis man skal prøve å gjøre det noenlunde lettfattelig. - Soulkeeper 25. mai 2011 kl. 13:14 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jevndøgn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 06:37 (CEST)