Diskusjon:Jehovas vitners lære og tjenesteliv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Referanser[rediger kilde]

Denne artikkelen har jo mange referanser. Hvilke referanser er det som mangler og som burde være med? Da vil jeg heller si at artiklene Rikets sal, Jehovas vitners organisasjon og Vakttårnets Bibel- og Traktatselskap kunne trenge noen flere referanser. SommerSang 19. sep 2011 kl. 12:52 (CEST)

Kildene som er brukt er uten unntak Jehovas vitners egne skrifter. Wikipedia trenger analytiske tredjepartskilder. Hvis du vil påføre {{kildeløs}} på de nevnte artiklene, så er det fint. Mvh --M Haugen 19. sep 2011 kl. 12:56 (CEST)

Naturhistorie / Verdensbilde[rediger kilde]

Burde denne artikkelen inneholde noe stoff om Jehovas vitners verdensbilde når det gjelder deres syn på naturhistorie? Jehovas vitner sier i sine publikasjoner at de ikke er kreasjonister. Dette bygger de på at de ikke tror at at jorden ble til for 6-10 000 år siden, men åpner for at den ble til for milliarder av år siden, slik at det muliggjør enighet med det vitenskapelige consensus på området i dag. Samtidig mener de at det første menneske ble skapt for 6000 år siden, som nevnt i artikkelen, og at evolusjonsteorien er fundamentalt feil, ikke bare hva angår mennesket men også alle andre arter. Man betrakter sin tro som vitenskapelig fundert, og i harmoni med "sann vitenskap" (http://wol.jw.org/no/wol/d/r3/lp-n/102002403?q=sann+vitenskap&p=par). Man introduserer også den tanke at alle radioaktive dateringsmetoder som opererer før vannflommen (4000 år siden) kan være feil med tanke på de store omveltninger som må ha funnet sted. Er det ide å lage en egen overskrift for f.eks verdensbilde i rent fysisk forstand, ettersom det langt på vei er et særegent tilpasset verdensbilde? --Pettandreassen (diskusjon) 23. des 2012 kl. 19:26 (CET)

Det lyder fornuftig. Kanskje du kunne sammenfatte det og synet på evolusjon/mennesket i et avsnitt som het «Historiesyn» eller noe slikt? Husk referanser! Asav (diskusjon) 23. des 2012 kl. 21:01 (CET)
Jeg har nå arbeidet litt å dette og laget et utkast. Må jobbe litt med referansene før det er klart. Synes du det bør lages et eget avsnitt i artikkelen, eller et underavsnitt under Viktige lærepunkter? Wacgyver (diskusjon) 10. jan 2013 kl. 04:33 (CET)--

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jehovas vitners lære og tjenesteliv. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 07:59 (CEST)[svar]