Diskusjon:Jarfjordgneis

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ser at noen har forsøkt å slette denne artikkelen med begrunnelse i at dette er tull. Dem som eventuelt betviler Humpegneisens eksistens kan kontakte geologer ved NGU i Trondheim og kontrollere om informasjonen ikke stemmer!

At du finner Norges eldste grunnfjell i Sør-Varanger er enklere å sjekke. Det er bare å lete frem skoleatlasen fra barneskolen og finne et geologisk kart der. Da vil dere se hvor berggrunnen er gammel og hvor den er ung.

Gjenoppretting[rediger kilde]

Jeg har gjenopprettet artikkelen, innholdet er helt plausibelt, det er ikke skjeldent at en bergart får navn etter stedet hvor den først ble funnet. Jeg går ut ifra at artikkelen har blitt slettet i løpet av aksjoner med revertering av vandalisme, artikkelnavnet kan sikkert virke mistenkelig ved første blikk. Artikkelen har vel heller ingenting å gjøre i Wikipedia:Dårlige spøker og annet slettet sludder. BjørnN 28. nov 2006 kl. 21:40 (CET)

Hmmm, et eller annet er i alle fall galt fatt her. Greit nok at det er en kjent forekomst av migmatittiske gneis i Jarfjord, men verken «Humpegneis» eller «Jarfjordgneis» gir treff på google utover wikipedias egne sider. Innholdet i artikkelen er i bunn og grunn bare "Da geologer undersøkte denne bergarten i 1990 fant de ut av grunnfjellet her er 2.900 millioner år gammelt", og denne geologiske undersøkelsen er det ikke referanse til. Finn Rindahl 16. jul 2008 kl. 20:39 (CEST)
Jeg mener at google er en kan-autoritet, ikke en -autoritet. Se forøvrig Wikipedia:Sletting/Beholdt/juli 2007#Humpegneis. BjørnN 17. jul 2008 kl. 01:19 (CEST)
OK, der møtte jeg meg selv og behold-stemmen min i døra ;o) Googletreff sier ikke så veldig mye nei, men at disse navnene (humpegneis og Jarfjordgneis) ser ut til å være brukt bare av wikipedia og spin-offs fra oss volder meg likevel bekymring. Finn Rindahl 17. jul 2008 kl. 01:30 (CEST)