Diskusjon:Jamaica/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er kritisk til innholdet i følgende setning[rediger kilde]

... som er svært subjektiv og med et veldig uklart budskap: "Arawakenes musikk ble utryddet sammen med arawakene, men det som kanskje er det viktigste er reggae." - Hva menes med viktigst? - Er tanken bak at reggae har hatt mer innflytelse internasjonalt (naturlig nok, ettersom indianerne som bodde der er utryddet)?

Reggae og ska er en reaksjon på blant amerikansk swingjazz og rock, med elementer av calypso og afrikanske rytmetradisjoner. De har utvilsomt vært viktige musikkformer internasjonalt og påvirker fortsatt nye musikkformer i hele verden.

Følgende setning bør følges opp med en presisering eller utelates: "Patwa har en del låneord fra vestafrikanske språk, og en litt spesiell uttale." - Hvordan er uttalen spesiell, i forhold til hva? engelsk? - De fleste skriver det "Patois"

Det har aldri vært konsensus blant Rastafarianere at at Etiopias keiser Haile Selassie I var den levende Kristus.

Rastafarianere steller håret sitt, dvs., de grer det ikke, men de vasker det!

Taíno indianere lå i krig med de mer nyankomne Carib inndianere på det tidspunktet europerene kom til Jamaica.

Denne artikkelen bør gjennomgås i sin helhet. Den bærer preg av eurosentriskhet og overflatiskhet og feilaktige forenklinger.

Jeg er helt enig med ovenstående. Artikkelen er eurosentrisk og mangler kildereferanser. Jeg har begynt å rydde litt, men trenger hjelp. Jamaica er ikke akkurat mitt spesialfelt... --Ida Tolgensbakk (diskusjon) 7. jan. 2014 kl. 15:20 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jamaica. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 02:48 (CEST)[svar]