Diskusjon:Istedgade (København)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oversatt fra dansk artikkel?[rediger kilde]

Det er helt usannsynlig at den danske artikkelen har brukt flertallsordet «streikene». Det var snakk om en streik, nemlig «folkestrejken» sommeren 1944 som markerte et voldsomt brudd med samarbejdspolitikken.

Artikkelen virket som den prøvde å skape en oppfattelse av Istedgade som noe helt unikt i dansk motstandsbevegelse. Det er iallfall usant. Folkestrejken artet seg like dramatisk i en annen københavnsk bydel, Nørrebro, med barrikade og voldsomme gatekamper med tyske styrker. [1]

En annen feilinformasjon var historien om løpesedlene «kastet ut fra de øverste leilighetene», med et rim som satte Istedgade i klasse med Stalingrad(!)... Slike løpesedler ville blitt bevart, som så mange andre krigsminner, men de er like fiktive som bannerne i gaten. I virkelighetens verden var det snakk om plakater klistret på butikkvinduene, med en kortfattet oppfordring om ikke å overgi seg.

Det er kanskje like bra å avsanne en annen myte, om at de prostituerte i Istedgade skulle ha avvist tyske soldater. En hore er alltid til salgs, og tyske soldater ble betjent av de prostituerte på lik linje med alle andre som kunne betale for seg. Mvh --Nordfra (diskusjon) 25. aug. 2022 kl. 14:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Istedgade (København). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mar. 2024 kl. 05:08 (CET)[svar]