Diskusjon:Islams hellige byer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

De fleste muslimmer tror at Profeten Muhammed besøkte byen og at han drømte ikke. Muslimmer tror ikke at miraj var bare en drøm. De fleste muslimmer tror at han møtte Gud i virkeligheten og ikke bare i sine drømmer. Skal prøve å lage en artikkel om dette. Se også artiklen : en:Isra and Mi'raj. -- Imranal 28. nov 2006 kl. 22:58 (CET)

Her burde noe gjøres med oppdelingen av hellig steder for sunni vis â vis shia muslimmer. Alle tolv imamer er hellige for sunni muslimmer også. Desutten så står det at sunni muslimmer har kun tre hellige steder. Jeg tror det vil være feil å si dette. Grunnen til at sunni muslimmer setter Sherif etter en by er fordi byen er hellig for dem. For eksempel : Baghdad Sherif, Bukhara Sherif, osv. Det er salafister eller wahabister som ikke anser disse byene til å være hellige, men de utgjør en mindre tall. Imranal 28. nov 2006 kl. 23:05 (CET)

Denne oppdelingen av hellige byer etter trosretning er hentet fra den engelske artikkelen, og jeg synes vi skal beholde den inntil videre. Hvis vi mener at det skal stilles opp annerledes, så må vi finne uavhengige kilder som hevder det. --MHaugen 5. des 2006 kl. 16:53 (CET)